Jarstein: - Jeg fikk vondt inni meg

Rev av akillesscenen på lørdag - så erstatteren gjøre megatabbe i går.

MEGATABBE: Rune Jarstein kan ikke utføre Cruyff-finter på en stund etter å ha røket akillesen på trening lørdag. Cruyff-finter er nok heller ikke å anbefale keepererstatter Arild Østbø, som kostet Viking et baklengsmål da han forsøkte å finte vekk Tor Hogne Aarøy. Til slutt tapte Viking 1-3. 
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
MEGATABBE: Rune Jarstein kan ikke utføre Cruyff-finter på en stund etter å ha røket akillesen på trening lørdag. Cruyff-finter er nok heller ikke å anbefale keepererstatter Arild Østbø, som kostet Viking et baklengsmål da han forsøkte å finte vekk Tor Hogne Aarøy. Til slutt tapte Viking 1-3. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Rune Almenning Jarstein sier det ikke var så smertefullt å ryke akillesen som han trodde det ville være.

Men landslagskeeperen fikk vondt da han så keepererstatter Arild Østbø forære Tor Hogne Aarøy en gavepakke av de sjeldne på Viking Stadion i går.

- Jeg fikk vondt inne i meg. Arild er ung og urutinert, og det er ikke artig når det er noe av det første som skjer i kampen. Jeg ser ham på trening hver dag, og han er sterk i hodet og har et veldig potensial. Så jeg tror ikke det vil påvirke ham. Han har imponert meg såpass mye at jeg er sikker på at han fikser dette helt fint, sier Jarstein til Dagbladet.

- Trodde det var mye verre
Selv har han stort sett ligget på sofaen siden treningsuhellet på lørdag. Mot slutten av treninga skulle han bare gå ut i feltet og plukke ned et innlegg, da det smalt i ankelen.

- Det var et innlegg hvor jeg måtte rygge, og da jeg hoppet opp kjente jeg at noe røyk. Jeg vet ikke om noen var borti beinet mitt eller om akillesen bare ble revet av i satsen. Det var som å få strøm fra akillesen og opp i leggen.

- Var det smertefullt?

- Det var ikke så ille. Etterpå var det ikke vondt i det hele tatt, jeg trodde det skulle være mye verre, sier han.

Skal bli sterkere
Jarstein er langt fra den første toppspilleren som ryker akillesen, med David Beckham som den mest kjente. Skrekkeksempelet er Evertons Yakubu som mistet nesten et helt år med en slik skade, men vanligvis tar det ikke lenger enn seks måneder.

Landslagslege Thor Einar Andersen sa det slik til Dagbladet etter Beckhams skade i mars:

- Først venter tre måneder med gips og gåskinne, da får man ikke trent noe fotball. Så kan man regne med to til fem måneder med opptrening på toppen av dette. Det er sjelden at noen er tilbake før det har gått fem-seks måneder. Og de verste tilfellene fører til skadeavbrekk på opp mot et år. Men dette avhenger av fysikken og opptreningen til den individuelle utøveren.

Jarstein virker ved godt mot når Dagbladet prater med ham, og håper han kan bruke den ufrivillige pausen på mer styrketrening enn han ellers ville fått tid til.

To uker før skaden inntraff varslet han at mye kom til å bli annerledes i vinter, med turn, dans og boksing som nye treningselementer.

- Det kan komme noe godt ut av dette også. Jeg kommer til å være mye i styrkerommet for å bedre fysikken min, så jeg er sterk og god fram mot seriestart. Som Frode Grodås sa da han ringte: Det er masse bra øvelser man kan gjøre mens man er skadet. Og det har jeg tenkt å benytte meg av.

Slipper bleieskift
- Har du vært langtidsskadd før?

- Ja, jeg var en del skadet fra jeg var 16 til jeg var 20. Blant annet var jeg ute i ni måneder med håndleddsbrudd.

- Nå ryker landskampen mot Danmark i mars også?

- Det er ekstra skuffende, jeg føler jeg fikk vist meg fram på en ålreit måte mot Kroatia. Men sånn er det bare. Jeg sikter meg inn mot seriestarten. Er jeg heldig tar det kanskje ikke så lang tid heller.

Fleipende sier småbarnsfaren at det av og til kan ha sine fordeler å være forhindret fra å bevege seg.

- Man må gå opp en trapp for å skifte bleier her vi bor, så det blir nok vanskelig, ler han.

- Det er trist i Viking nå
- Greit å få et pusterom fra det daglige livet med Viking også, nå som laget sliter sånn?

- Jeg skulle gjerne spilt, og hadde sett fram til de siste kampene. Men vi kan ikke skyve under en stol at det er trist i Viking nå. Det er ingen som hadde forventet seg noe sånt.

- Hareide sier det ikke er noe lidenskap?

- På trening har det vært bra egentlig, noen økter har vært veldig bra, så det er litt merkelig. Vi har hatt en fjerdeplass å spille for, så hver enkelt må nesten svare for seg selv. For min del har spillegleden vært der, og jeg har opplevd at den har vært der hos alle andre også, sier Jarstein.

VED GODT MOT: Rune Almenning Jarstein sier det ikke er noen vits i å deppe etter at akillesen røk lørdag. 
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
VED GODT MOT: Rune Almenning Jarstein sier det ikke er noen vits i å deppe etter at akillesen røk lørdag. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer