- Jarstein begynner å bli en rutinert keeper

Men Jon Knudsen vil ikke velge mellom erstatterne sine. Hvem ville du valgt?

PEKER OG FORKLARER:  Landslagskeeper Jon Knudsen og landslagslege Tor Einar Andersen pekte og forklarte om bruddet i hånda til Knudsen i NFFs lokaler i formiddag. Foto: Morten Holm, Scanpix
PEKER OG FORKLARER: Landslagskeeper Jon Knudsen og landslagslege Tor Einar Andersen pekte og forklarte om bruddet i hånda til Knudsen i NFFs lokaler i formiddag. Foto: Morten Holm, ScanpixVis mer


(Dagbladet): Jon Knudsen må stå over landskampen mot Danmark med bruddskade i hånda. Det norske førstevalget i mål er selvsagt skuffet over å gå glipp av kampen det har vært snakket om i månedsvis.

En annen utfordring blir å vinne tilbake plassen på laget igjen. Knudsen er 36 år - alternativene er Espen Bugge Pettersen 30 år og Rune Almenning Jarstein 26.

- Jeg prøver ikke å tenke på det. Selvfølgelig er det andre som får sjansen nå. Og det har vært en av kjepphestene mine - holder du deg skadefri og spiller bra kan ingen ta fra deg plassen, sier Knudsen til Dagbladet.

- Vi er et team Knudsen har med noen få unntak vært stabiliteten selv, og har hatt form og helse på sin side de siste sesongene. Når noen andre får muligheten til å erobre plassen nå, hevder han at det ikke stresser ham veldig.

- På landslaget har jeg faktisk ikke vært så opptatt av om jeg spiller, men sett på oss som et keeperteam, sier Knudsen.

Han vil ikke ta stilling til om Bugge Pettersen eller Almenning Jarstein bør få tilliten mot Danmark. Han er imidlertid trygg på at begge lagkameratene kan gjøre en god jobb.

- Det er to gode keepere som ikke vil få noe problem med å prestere. Vi har et godt samarbeid med Frode Grodås (keepertrener på landslaget) og har blitt et bra team, akkurat som håndballkeeperne. Uansett hvem som står, vil vi støtte og pushe hverandre, sier Knudsen.

- Trodde det var forstuing Slik vurderer han keeperkollegene:

- Jarstein har stor rekkevidde og godt feltarbeid. Han begynner å bli en rutinert keeper. Bugge er en rutinert keeper, og kjenner styrkene og svakhetene sine, og spiller mye på det, sier Knudsen.

Knudsen forteller at skaden oppsto under nærskuddtrening med keepertrener Pål Albertsen i Stabæk.

- Da er det fort gjort at en ball treffer forkjært. Det skjer ofte. Som regel går det bra, men denne gangen gjorde det ikke det. Jeg trodde først jeg hadde forstuet fingeren, men det kjentes litt merkerlig ut, så da dro jeg på Bærum sykehus og fikk tatt bilder, sier Knudsen.

BARE ÉN KAN STÅ: Det ser kanskje fristende ut med tre mann i mål, men mot Danmark må Drillo velge mellom Espen Bugge Pettersen (t.v.) og Rune Almenning Jarstein (t.h.). Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
BARE ÉN KAN STÅ: Det ser kanskje fristende ut med tre mann i mål, men mot Danmark må Drillo velge mellom Espen Bugge Pettersen (t.v.) og Rune Almenning Jarstein (t.h.). Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

Han sier han veksler mellom fornuft og følelser etter at han forsto at landskampen går uten ham mellom stengene.

- Innimellom er jeg langt nede, men så tenker jeg også mer rasjonelt på det. Det er tross alt bare en fotballkamp.

- Til å pisse Landslagslege Thor Einar Andersen forklarer at bruddet sitter i mellomhånden, i knokkelen som er «forlengelsen» av venstre lillefinger. En skade som ikke ville vært noe stort problem i de aller fleste yrker - utespiller eller journalist.

- Det er mange som ikke bruker venstrehånda til mye annet enn å pisse med, sier Jon Knudsen selv.

Andersen mener skaden er relativt sjelden for fotballspillere.

- Det er mer en bokseskade. Eller sånt folk får når de har vært ute på byen og sloss, sier landslagslegen.