Jarstein ble tipset om en artikkel i avisa. Der fikk han en nyhet om seg selv

Sikret keeperplassen ut året.

GLEDER SEG TIL LANDSKAMP: Rune Almenning Jarstein. Foto: Bjørn Langsem
GLEDER SEG TIL LANDSKAMP: Rune Almenning Jarstein. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Norge - Ungarn, på TVNorge klokka 20.45

LILLESTRØM (Dagbladet): Livet har gått fra mareritt til drøm for Rune Almenning Jarstein (31) i Hertha Berlin. Nå vil klubben forlenge kontrakten med keeperen.

- Det har vært litt tungt. Men jeg har trent som bare det, og hatt følelsen av at sjansen skulle komme. Nå er det opp til meg selv om jeg vil beholde plassen eller ikke, sier Jarstein.

I over ett år virket han å være helt ute i kulda. Men de siste sju kampene har 31-åringen voktet buret. Hovedstadsklubben ligger på fjerdeplass i Bundesliga.

Og ikke nok med det:

Nylig kunne Jarstein lese et interessant stykke om seg selv i ei tysk avis. Han ble tipset av en kompis som hadde sett artikkelen.

- Jeg leser aldri tyske aviser. Men noen ganger må du. Treneren uttalte at jeg kommer til å stå i mål ut året - uansett, forteller han. Det var en hyggelig nyhet.

Stigende stjerne Jarstein fikk muligheten da førstekeeper Thomas Kraft ble skadet. Før den tid hadde tilværelsen i Berlin på ingen måte vært optimal. Nå har nordmannen en stigende stjerne på et Hertha som til dels sjokkerer i Bundesliga.

- Jeg har hatt god flyt med hele laget. I dag ligger vi på fjerdeplass. Det er litt over all forventning. Men jeg synes vi har fortjent det.

- Trives veldig godt Så fornøyd med Jarstein er Hertha-bossene at de ønsker å forlenge kontrakten.

- Jeg skal få agenten min nedover. Vi får høre hva de tenker. Akkurat nå trives jeg veldig godt. Jeg hadde ikke regnet med noe av dette for tre måneder siden, innrømmer han.

Jarstein er et prakteksempel på hvordan du aldri skal gi opp.

HERTHAS NUMMER ÉN: Rune Almenning Jarstein. Foto: NTB Scanpix
HERTHAS NUMMER ÉN: Rune Almenning Jarstein. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har spurt om råd for hvordan jeg kan utvikle meg. Jeg har trent mye og godt. Sjansen kommer. Og er du ikke godt nok forberedt da, har du egentlig dummet deg ut.

Jarstein har også kastet seg på et tyskkurs.

- Gramatikken er grusom, humrer han.

På benken Sisteskansen gleder seg til kampene mot Ungarn i EM-playoffen. Første slag står på Ullevaal klokka 20.45 i kveld. Returkampen spilles i Budapest søndag til samme tid.

Jarstein starter på benken. Men også på landslaget har han planer om å ta tilbake plassen som førstekeeper, som i dag er Ørjan Håskjold Nyland.

- Jeg har forståelse for at han spiller. Han har stått bra i kvaliken. Så får vi se etter hvert.

- Hva tenker du om playoffen?

- To store kamper. Vi gleder oss alle sammen, sier Jarstein.