Jarstein debuterer mot Argentina

Spiller andre omgang.

(Dagbladet.no): Rune Almenning Jarstein (22) får sin første a-landskamp for Norge mot Argentina på Ullevaal stadion i morgen.

Odd-keeperen skal etter planen overta for Branns Håkon Opdal etter første omgang.

- Det er viktig at Rune gjør unna debuten i tilfelle vi får noe problem på Håkon seinere, sier Åge Hareide.

For om Opdal skulle bli forhindret fra å spille den viktigere kampen mot Moldova 8. september, kan Jarstein plutselig være førstevalget. Og da er det greit at den første kampen er gjort unna i en privatkamp foran et feststemt Ullevaal-publikum et par uker i forveien.

Ellers bygger Hareide videre på de gode kampene før sommerferien, og gjør ikke andre endringer enn de han er nødt til på grunn av karantene og skade:

Ronny Johnsen kommer inn for Erik Hagen (suspendert mot Moldova) og Daniel Braaten spiller på høyre kant i stedet for Steffen Iversen.

Hareide velger å fortsette i 4-3-3-formasjon også mot Argentina.

- Det er viktig å bruke det vi er komfortable med. Samtidig er det lett å gjøre om til 4-4-2 ved å bruke Daniel som spiss og Bjørn Helge Riise og Morten Gamst Pedersen på hver sin side på midtbanen, sier landslagssjefen.

DEBUTERER I MORGEN: Rune Jarstein skal stå i Norges mål etter pause. Håkon Opdal spiller fra start. Foto: Scanpix
DEBUTERER I MORGEN: Rune Jarstein skal stå i Norges mål etter pause. Håkon Opdal spiller fra start. Foto: Scanpix Vis mer