Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jarstein er klar for Hertha Berlin

Blir lagkamerat med Per Ciljan Skjelbred.

TIL TYSKLAND: Rune Almenning Jarstein er klar for Hertha Berlin. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TIL TYSKLAND: Rune Almenning Jarstein er klar for Hertha Berlin. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Rune Almenning Jarstein er klar for tyske Hertha Berlin, det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Jarstein går gratis, ettersom kontrakten hans med Viking gikk ut etter denne sesongen.

Han skal ha vært på besøk hos klubben fra 2.-5. desember sammen med agent Jim Solbakken, og undertegnet en 2,5-årskontrakt den 4. desember.

- Avtalen har vært i boks en god stund, men klubben ville vente med å offentliggjøre det, sier Jarstein til Telemarksavisa.

Nye utfordringer Jarstein sier til Herthas hjemmesider at han ser fram til nye utfordringer i Bundesliga.

- Jeg ser fram til å ta fatt på oppgavene i Hertha. Bundesliga er en stor og spennende utfordring for meg, og jeg vil gjøre mitt for at klubben skal nå sitt mål, sier Jarstein.

Sportsdirektørdirektør Michael Preetz sier hertha er svært fornøyde med å ha fått tak i Jarstein.

- Vi er meget fornøyde med å få Rune Jarstein til Hertha. Han er den typen spiller vi vil ha. Han er ung, men har likevel masse erfaring, sier Preetz, som i dag la ut et bilde på Twitter av den signerte kontrakten.

Hard konkurranse Jarstein skal få en utfordring med å spille seg inn på førstelaget til Hertha. Den plassen tilhører foreløpig 25-åringen Thomas Kraft, som tidligere har spilt i Bayern München.

- I utgangspunktet er det han som er førstekeeper, og jeg skal gi ham konkurranse. Jeg har et mål om å spille meg inn på laget, men jeg trenger kanskje litt tid, og vil ikke stresse, sier Jarstein.

Han blir også lagkamerat med trønderen Per Ciljan Skjelbred.

- Det er kjekt at Per er i klubben, i tilleg er det bra at jeg får noen uker i klubben før serien starter igjen, sier Jarstein.

På nyåret reiser Hertha til Tyrkia på treningsleir, der de skal spille to kamper. Jarstein sier han regner med å få spille en av dem.


503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media