NESTEN SENSASJON: Rune Almenning Jarstein har hatt en knallsesong for Hertha Berling, men to tabber har ødelagt en børssensasjon. <br>Foto: AP /Michael Sohn/ NTB Scanpix
NESTEN SENSASJON: Rune Almenning Jarstein har hatt en knallsesong for Hertha Berling, men to tabber har ødelagt en børssensasjon.
Foto: AP /Michael Sohn/ NTB ScanpixVis mer

Jarstein-fall på Bundesliga-børsen

To tabber ødelegger det som kunne blitt en sensasjon.

Rune Jarstein kjempet lenge om å bli årets spiller i Tyskland. To blytunge kamper har trolig sendt ham ut av toppkampen.

Fotballmagasinet Kickers spillerbørs er den mest anerkjente for Bundesliga. Der får spillerne poeng på en skala fra 1 (best) til 6 i hver kamp.

For noen få uker siden lå Jarstein på annenplass bak Bayern Münchens Arjen Robben. Det skilte bare 4/100 poeng.

Men Jarstein har hatt det tungt i det siste. Både mot Werder Bremen (0–2) og Leipzig (1–4) fikk telemarkingen en stygg 5'er. I begge kampene gjorde skiensgutten en skikkelig brøler.

Det gjør at han nå står med et snitt på 2,77. Robben leder med 2,50. Jarstein er nummer elleve på poenglisten. Per Ciljan Skjelbred (3,32) er på delt 77.-plass.

Det gjenstår to serierunder i Bundesliga.

Rune Bratseth er tidenes beste norske Bundesliga-spiller. Han var en gigant for Werder Bremen i flere år, og oppnådde sterke 2,66 i snittkarakter i løpet av 1989-90-sesongen.

(NTB)