DET ØDELEGGENDE MINUTTET: Her kaster Rune Almenning Jarstein ballen ut slik at Norge kan ta avspark. Et drøyt minutt seinere måtte han plukke den ut igjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DET ØDELEGGENDE MINUTTET: Her kaster Rune Almenning Jarstein ballen ut slik at Norge kan ta avspark. Et drøyt minutt seinere måtte han plukke den ut igjen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Jarstein følte seg hjelpeløs

- Tre forferdelige baklengsmål. Surrete.

MARIBOR (Dagbladet): Det ble en merkelig fredag på jobb for Rune Almenning Jarstein bakerst hos Norge. Viking-keeperen slapp inn tre mål mot Slovenia, men var likevel Norges beste spiller, ifølge Dagbladets spillerbørs.

- Det er utrolig kjedelig og skuffende å tape 3-0, men jeg ser tendensen allerede av at dette kan bli noe bra. Men det er tre forferdelige baklengsmål, egentlig. Surrete, sier Jarstein til Dagbladet.

- Utenom det synes jeg vi gjør mye bra.

Hjelpeløs Den slovenske spissen Milivoje Novakovic scoret alle de tre slovenske målene. De to første fra kloss hold etter gode, slovenske angrep - det siste etter at han fikk løpe alene gjennom en dårlig norsk offsidefelle.

- Jeg føler meg litt hjelpeløs, sier Jarstein.

- Kan ikke deppe - I starten står jeg der uten noe å gjøre, så slipper jeg inn to mål. Det første er et godt innlegg, hvor ingen av våre følger. Og så er det et skudd/innlegg som fører til scoring, og så har du 3-0, der han kommer alene igjennom. Det er vanskelig, men vi må se på situasjonene som førte til scoringene, og ta tak i dette, sier keeperen videre.

- Det var 10-15 minutter i førsteomgangen hvor vi ikke hang helt med. Men etter det var vi gode, og vi kan ikke deppe for mye. Vi har hatt bare fire økter med ny trener, det har vært veldig bra, og vi ser allerede konturene av noe positivt, mener Jarstein.