Jarstein gir ikke opp proffdrømmen

Men har fortsatt ikke fått noe konkret tilbud.

VIL UT: Rune Almenning Jarstein (i midten) har aldri lagt skjul på at han har en proffdrøm, og håper han snart kan få den oppfyllt. Til høyre André Hansen, til venstre landslagets keepertrener Frode Grodås. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VIL UT: Rune Almenning Jarstein (i midten) har aldri lagt skjul på at han har en proffdrøm, og håper han snart kan få den oppfyllt. Til høyre André Hansen, til venstre landslagets keepertrener Frode Grodås. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

LILLLESTRØM (Dagbladet): Om et halvt år går Rune Almenning Jarsteins kontrakt med Viking ut. Landslagskeeperen har et sterkt ønske å spille i utlandet før karrieren er over, og ser helst at en overgang skjer i løpet av sommeren.

- Jeg har det bra i Stavanger, og trives godt der, men akkurat nå er ikke en forlengelse med Viking aktuelt. Jeg håper at det skal skje noe. Men man vet aldri i fotball, understreker Jarstein overfor Dagbladet.

Nye utfordringer Han har tidligere trent med Manchester United, og han har vært i søkelyset til Bayern München. Det siste året har både Hull og Fortuna Düsseldorf vært linket til Jarstein. Likevel har det blitt med norske klubber for Skiens-gutten - Odd, Rosenborg og nå Viking er de foreløpige stoppeplassene i karrieren hans.

Og det å bli utenlandsproff er ikke bare noe som gagner Jarstein selv, men også landslaget, all den tid 28-åringen er Drillos førstevalg.

- Det handler om å utfordre seg selv. Å komme til et nytt land, et nytt miljø og ikke minst et høyere nivå. Jeg tror det kunne vært bra for utviklingen min som keeper, sier han.

Men til tross for hovedpersonens klare mål om å komme seg ut, og Vikings vilje til å selge, har ikke europeiske storklubber akkurat løpt ned dørene på Viking stadion.

Landskampen mot Makedonia tirsdag blir en ny mulighet for Jarstein til å vise seg fram for eventuelle speidere, og han sier at det også i Tippeligaen har vært klubber for å se på ham, uten at det har blitt noe mer konkret ut av det.

- Mange fine land Selv om sisteskansen ikke har noen klar formening om nøyaktig hvor han vil, understreker han at han ikke hopper på hva som helst.

- England eller Tyskland hadde vært gøy, men også Nederland og Belgia. Det er mange fine land å spille i. Vi får se om det dukker opp noe.

- Er du god nok til å være førstekeeper i en av de store ligaene i Europa?

- Det vet man aldri. Men jeg har tatt store steg de siste to årene, og føler meg klar til et nytt steg til en bedre liga nå. Så får vi se hvor jeg får muligheten - hvis jeg får muligheten.