Jarstein-glipp ødela for RBK

Men Djurgården-keeperen sto for den verste.

Djurgården - Rosenborg 2-1

(Dagbladet.no): Åge Hareide utropte nylig Rune Jarstein til landslagets nye førstekeeper, men RBK-keeperen beroliget ikke de som mener Norge har et keeperproblem i kveld.

Med få sekunder igjen å spille hadde Rosenborg 1-1 i bortekampen mot Djurgården, men så glapp det for Jarstein:

Et frispark ble slått inn i feltet, Jarstein mistet ballen, og Enrico Nazaré kranglet ballen i mål.

Dermed ble et meget godt utgangspunkt redusert til et mer ordinært utgangspunkt - men bortemålet gjør at trønderne bør ha gode muligheter til å snu dette på Lerkendal.

Djurgårdens første mål burde også vært unngått. Johan Oremo utnyttet en kommunikasjonssvikt mellom Jarstein og Kris Stadsgaard, og satte inn 1-0 for svenskene.

Trøsten for Jarstein får være at han ikke var den eneste keeperen som tabbet seg ut - den konkurransen vant nemlig tidligere VIF-keeper Pa Dembo Touray i utklassingsstil.

Med et kvarter igjen å spille feilberegnet han totalt en Marek Sapara-innsvinger fra 40 meter, og ballen seilte over hodet hans og inn i mål.

GLAPP BALLEN: Rune Jarstein må ta mye av skylden for 1-2-målet på sin kappe, men takket være Marek Saparas bortemål har RBK gode muligheter for å slå ut Djurgården på Lerkendal.
GLAPP BALLEN: Rune Jarstein må ta mye av skylden for 1-2-målet på sin kappe, men takket være Marek Saparas bortemål har RBK gode muligheter for å slå ut Djurgården på Lerkendal. Vis mer

En keepertabbe i gigantklassen, som kan vise seg å bli gull verdt i returkampen.

Men RBK-trener Erik Hamrén irriterer seg mest over den svake 1. omgangen.

-  Da vi spilte mot Molde måtte jeg snakke med store bokstaver i pausen. Det kan jeg ikke gjøre hver gang, men jeg sa hvor skuffet jeg var over innsatsen deres. Nå vet jeg ikke helt hva jeg er, om jeg er skuffet eller forbannet, sier svensken.