FØRSTEVALG: Rune Jarstein er foran Thomas Kraft i køfa. Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke
FØRSTEVALG: Rune Jarstein er foran Thomas Kraft i køfa. Foto: REUTERS/Hannibal HanschkeVis mer

Jarstein har fått en veldig god nyhet av Hertha Berlin

Har fått beskjed om at han er førstevalget foran Thomas Kraft.

Rune Almenning Jarstein kjemper en hard kamp om å bli førstekeeper i Hertha Berlin. Den kampen tenker han imidlertid ikke på.

Lenge var Jarstein annetvalg i Hertha Berlin bak keeperkollega Thomas Kraft. Så ble Kraft skadd og Jarstein grep sjansen med begge keeperhanskene. Ved sesongslutt hadde han stått en meget god sesong og sikret europaligaspill for klubben. Før årets sesong er han etter alle solemerker fortsatt førstevalget.

– Jeg fikk beskjed før ferien at jeg er førstevalg, men man må jo kjempe og jobbe hele tiden, sier Jarstein til NTB og legger til.

– Jeg håper og tror jeg står første Bundesliga-kamp.

Han har imidlertid en tøff konkurrent i Kraft, men den duellen ofrer han ikke mange tanker.

– Det er en god duell og det er viktig å ha en god utfordrer, men jeg tenker ikke så mye på den. Jeg har heller fokus på meg selv, forteller han.

Dansk motstand

Landslagskeeperen forteller at laget har vært gjennom en hard oppkjøringssesong med mye tøff trening. Lørdag tapte laget 0-3 mot AZ Alkmaar i en treningskamp Jarstein startet på benken, mens alvoret starter førstkommende torsdag når danske Brøndby står på motsatt banehalvdel i europaligakvalifiseringens tredje runde.

– Det blir spennende. Brøndby er et bra lag, men det er viktig for oss å komme til gruppespillet, sier 31-åringen.

Etter kvalifiseringskampene mot Brøndby er det kun én treningskamp til før Bundesliga-sesongen sparkes i gang med hjemmekamp mot Freiburg 28. august.

Fjorårssesongen endte godt for hovedstadslaget. En sjuendeplass holdt til europaligakvalifisering. Neste sesong til Jarstein enda høyere opp på tabellen.

– Jeg håper på en enda bedre sesong enn i fjor, men det er mye som skal klaffe.

Norsk duo

Litt lenger fram på banen har Jarstein landsmannen Per Ciljan Skjelbred. 29-åringen skrev nylig under på en ny kontrakt og gjør at det stadig er en norsk duo i den tyske klubben. Det er Jarstein glad for.

– Vi trives veldig godt sammen. Han er en fin mann for gruppa og en veldig god spiller.

På landslaget har Jarstein tilrevet seg plassen som førstekeeper etter at Ørjan Håskjold Nyland for det meste varmer benken for Ingolstadt. Han erkjenner imidlertid at landslagsplassen ryker om han lider samme skjebne som sin landslagskollega på klubblaget denne sesongen.

– Hvis ikke jeg spiller, får jeg jo heller ikke spille på landslaget. (©NTB)