Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Sverige tirsdag:

Jarstein innrømmer: - Vi har nok slitt litt med selvtilliten

Landslagsgutta fikk en positiv opplevelse i 1-1-kampen mot Tsjekkia.

OPPTUR: Selv om landslaget bare klarte 1-1 mot Tsjekkia, fikk de en spillmessig opptur lørdag - særlig etter den gode andreomgangen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPTUR: Selv om landslaget bare klarte 1-1 mot Tsjekkia, fikk de en spillmessig opptur lørdag - særlig etter den gode andreomgangen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA/OSLO (Dagbladet): Lars Lagerbäcks utvalgte leverte en god andre omgang mot Tsjekkia på Ullevaal lørdag kveld, uten at det holdt til seier. Tirsdag venter Sverige på nasjonalarenaen til en privatlandskamp.

Alt i alt ble lørdagens kamp en positiv opplevelse for de norske landslagsherrene.

- Det ble en positiv opplevelse, jeg føler vi slipper oss løs og nyter å spille på Ullevaal. Vi må ikke glemme å slippe oss løs og kose oss, sier Rune Almenning Jarstein på dagens pressekonferanse.

Landslagskeeperen - som har hatt en vidunderlig sesong i Hertha Berlin - innrømmer at laget har slitt litt med selvtilliten.

- Selvtilliten vokser, og det må vi ta med oss. Vi har nok slitt litt med selvtilliten, det har vi sett når vi har havnet under tidlig i andre kamper og så falt sammen. Andreomgangen er noe vi må bygge videre på, sier Jarstein.

Elyounoussi-bommen

Lørdagens mest omtalte situasjon er utvilsomt den der Tarik Elyounoussi brøt på midtbanen, og stormet i angrep. Alene med keeper avsluttet han direkte i keeper - og valgte å ikke sentre til Alexander Søderlund som var helt ledig og i bedre posisjon til venstre.

- Vi har lagt det bak oss. Gjort er gjort, og det kan ikke vi gjøre noe med. Nå må vi fokusere på neste kamp. Jeg mener vi har snakket nok om det. En avgjørelse ble tatt, og den må han stå for. Når det gikk slik er det lett å være etterpåklok. Vi kan ikke gjøre noe med det nå, sier Mohamed «Moi» Elyounoussi - som også er Tariks fetter.

God status

Ohi Omoijuanfo fikk ikke spilletid lørdag, men på søndagens trening måtte han avbryte treninga med en skade. På pressekonferansen et par timer senere kunne Lagerbäck melde at eliteseriens toppscorer fort ristet av seg smellen.

- Ohi føler seg mye bedre nå. Ingen fare, sier Lagerbäck.

- Alle ser ut som de skal gjøre dagen etter kampen, og det er positivt foran neste. Statusen i troppen kjennes god.

Han har ingen intensjon om - og ser ingen grunn til - å ta lett på Sverige selv om de mangler sin største stjerne i Zlatan Ibrahimovic.

Under pressekonferansen kom for øvrig også beskjeden om at landslagskaptein Stefan Johansen er ute av Norges tropp foran Sverige-kampen.

Hele Norges coronakart