KARANTENEN PÅ HOLD: Rune Almenning Jarstein kan spille helt fram til anken er behandlet av NFF. Foto: Erlend Aas / Scanpix .
KARANTENEN PÅ HOLD: Rune Almenning Jarstein kan spille helt fram til anken er behandlet av NFF. Foto: Erlend Aas / Scanpix .Vis mer

Jarstein kan spille mot Tromsø

Fordi Viking anker suspensjon.

|||• Mandag: Jarstein fikk én kamp for hvit drakt-replikk

Viking anker Norges Fotballforbunds avgjørelse om å utestenge Rune Almenning Jarstein, melder Stavanger Aftenblad.

Dermed er keeperen klar til søndagens kamp mot Tromsø.

Ankefristen var i dag og Viking har ventet å anke helt til fristen gikk ut. Dermed vil trolig ankeutvalget ikke komme med en avgjørelse før etter helgen.

Dommen er ikke rettskraftig før ankeutvalget har kommet med sin beslutning. Det blir bekreftet av utvalgets leder Frode Grotmol.

Vikings sportsdirektør Egil Østenstad har brukt de siste dagene til å samle sammenlignbare uttalelser fra spillere og trenere i norske nettaviser, og han tar det derfor for gitt at NFF opphever utestengelsen av Viking-målvakten.

Rune Almenning Jarstein skal ha uttalt seg nedsettende om dommeren til VG Nett etter cuptapet for Odd Grenland. Han skulle ha sagt at det var vanskelig å spille fordi også dommeren hadde hvit drakt på seg (fargen Odds hjemmedrakter). Han ble utestengt i en kamp.

- I vår argumentasjon viser vi til tilsvarende saker, der en spiller eller trener er sitert på nett og uten at det har medført noen form for reaksjon. Vi kan nemlig ikke kategorisk nekte for at Rune uttalte det han er dømt for, fordi verken vi eller NFF kan etterprøve at så er tilfelle. Det finnes ikke lydopptak av det kan sa, sier Østenstad.

(NTB)