Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jarstein lærer tysk på mobilen: Det er litt vanskelig å dirigere forsvaret

Kan få Hertha-debuten i helga.

I TYSKLAND: Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein kan få sin Hertha Berlin-debut i helga. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
I TYSKLAND: Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein kan få sin Hertha Berlin-debut i helga. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

Rune Almenning Jarstein har vært gjennom en uke med treningshardkjør i Hertha. 29-åringen kan få sin debut for Berlin-klubben i helgen.

Torsdag reiste Jarstein og de andre Hertha-spillerne på treningsleir til Tyrkia. Der venter tre kamper. Sveitsiske Aarau er motstander lørdag.

- Jeg vet ikke om jeg skal stå, men jeg regner med å få spille litt under oppholdet i Tyrkia, sier Jarstein til Telemarksavisa.

Under Tyrkia-oppholdet venter også kamper mot bundesligarivalene Hannover og Mönchengladbach. Landslagskeeperen er i gang med å friske opp tyskkunnskapene.

- Å dirigere forsvaret fra keeperplass er litt vanskelig, men tysken kommer seg. Jeg har glemt mye, men jeg har lastet ned noen apper, og spør hvis det er noe jeg lurer på, sier Jarstein til TA.

I Hertha spiller landsmannen Per Ciljan Skjelbred. Den tidligere Rosenborg-spilleren hjelper til om ikke Jarstein får med seg alt som blir sagt på tysk.

(NTB)