Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jarstein og Hertha Berlin på god vei mot tysk cupfinale

Vant knepent i kvartfinalen.

Med to nordmenn på laget tok Hertha Berlin seg til semifinale i cupen for første gang på 35 år. Per Ciljan Skjelbred fikk gult kort og blir bare tilskuer i semifinalen.

Rune A. Jarstein måtte slippe inn to mål mot 2.-divisjonslaget Heidenheim, men tre scoringer rett vei sendte Hertha videre i turneringen.

Vedad Ibisevic ble den største helten med to scoringer da Hertha vant 3-2 på bortebane i kvartfinalen. Ikke siden 1981 har klubben vært i semifinale i cupen, men i år kan drømmen om finale i Herthas egen storstue bli virkelighet.

Klubben spilte finale i 1977 og 1979, men tapte begge ganger. Det var før Olympiastadion i Berlin ble fast finalearena, noe som skjedde i 1985.

Arne Feick ga Heidenheim en tidlig ledelse, men to raske mål av Ibisevic i det 14. og 21. minutt vendte kampen for Hertha. Genki Haraguchi økte i annen omgang for et Hertha-lag som var klart best, men et straffespark fra Marc Schnatterer skapte ny spenning.

Hertha tok en fortjent seier og sørget for den tredje borteseieren på like mange kvartfinaler. Bayern München gjester Bochum i den siste kvartfinalen.

Skjelbred pådro seg sitt tredje gule kort i cupen, og det betyr at han ikke får spille semifinalen i april. Motstanderen blir klar senere onsdag kveld.

Både Jarstein og Skjelbred spilte hele kampen. Bård Finne startet for Heidenheim. Han ble byttet ut midt i annen omgang.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram