Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jarstein og Skjelbred kan ta Hertha til cupfinale

Møter Dortmund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rune A. Jarstein og Per Ciljan Skjelbred prøver onsdag kveld å skrive klubbhistorie sammen med sine lagkamerater i Hertha Berlin.

Foran et fullsatt Olympiastadion spiller de semifinale i cupen mot Borussia Dortmund. Med seier vil Hertha Berlin for aller første gang få spille cupfinale i sin egen storstue vest i hovedstaden.

Cupfinalen har vært spilt på klubbens hjemmebane hvert år siden 1985, men Hertha-spillerne har i beste fall vært tilskuere.

- Jeg har vært her lenge som spiller og trener, og vi har aldri fått det til i cupen. Da jeg var Hertha-spiller, klarte ingen av trenerne å gjøre det klart for oss hvor viktig cupfinalen er, sier trener Pal Dardai.

Han har gjort det veldig klart for Jarstein, Skjelbred og resten av Hertha-spillerne. Ungareren er en god motivator, og han har bidratt til at laget som var tippet i nedrykksstriden i stedet kjemper om mesterligaplass.

Før semifinalen har han brukt videobilder fra Liverpools usannsynlige europaligacomeback mot Borussia Dortmund for å tenne spillerne.

- Vi må bruke Liverpool som modell. Seieren mot Dortmund handlet om hjerte og lidenskap. Som Liverpools tilhengere vil våre være som en vegg bak oss og piske oss fram til seier, sier han til avisen Bild.

Fortsatt preget Hertha møter et revansjlystent Dortmund-lag som vil slå tilbake etter europaligaforliset mot Liverpool.

- Vi tar bidrar gjerne til en ny klassiker, men denne gang vil vi ha et positivt utfall, sier Dortmund-trener Thomas Tuchel.

- Jeg ville ikke snakket sant om jeg påsto at vi allerede har lagt skuffelsen fra Liverpool-kampen bak oss. Hertha på bortebane er en av de vanskeligste oppgaver vi kunne få. Det er et lag som øyner finale på hjemmebane og utstråler stor selvtillit.

Onsdag må Dortmund også greie seg uten sin storscorer Pierre-Emerick Aubameyang, som skadet en tå på trening mandag.

- Dortmund er favoritt. Vi har allerede oppnådd våre mål for sesongen, men om vi lykkes onsdag vil vi ha noe å fortelle om de neste 20 årene, sier Pal Dardai.

Feberhett Hertha Berlin har ikke vunnet cupen siden 1931 og har ikke vært i finale siden 1979. Det var før cupfinalen i 1985 ble lagt fast til Olympiastadion i Berlin.

Tysklands landslagssjef Joachim Löw er blant dem som gleder seg til å oppleve fotballfeberen i Berlin fra tribuneplass onsdag kveld.

- Dortmund får det ikke lett. Hertha har vært overraskende gode denne sesongen, og i hele byen merker man forventningene. Det er virkelig hett. Det er lenge siden Hertha hadde sjansen til å ta seg til finale. Nå kan de greie det på egen arena, i egen by. Større motivasjon finnes ikke, sier Löw.

- Berlin er stedet å være denne uken. Onsdag kommer Dortmund i cupen, lørdag Bayern München i serien.

Tysklands nyvalgte fotballpresident Reinhard Grindel vil i likhet med Löw og landslagsmanager Oliver Bierhoff være blant de 76.000 tilskuerne.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart