Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jarstein og Skjelbred til kvartfinale

Hertha Berlin slo Nürnberg 2-0.

Even Hovland var tilbake i Nürnbergs midtforsvar, men det var Hertha Berlins nordmenn som kunne juble etter onsdagens cupkamp.Rune A. Jarstein og Per Ciljan Skjelbred bidro til en fullt fortjent borteseier for det formsterke hovedstadslaget, som er på bronseplass i serien og kan drømme videre om cupfinale på egen arena til våren.

-  Vi er i kvartfinale takket være en sterk prestasjon, jublet Hertha-manager Michael Preetz.

Løftet seg Nürnberg har løftet seg til tredjeplass i 2. Bundesliga og kjemper om opprykk, men klubben ble et nummer for liten i onsdagens cupkamp.

- Vi ga alt, men vi hadde for stor respekt. De var for gode for oss, sa Nürnberg-spiller Miso Brecko.

Hertha kontrollerte kampen helt fra start. Et langt framspill fra Skjelbred ga Salomon Kalou den første sjansen, men alene med keeper greide han ikke å overliste Raphael Schäfer.
Fortjent Da ledermålet kom etter en drøy halvtime, var det fullt fortjent. Vedad Ibisevic tok Genki Haraguchis innlegg på hælen og serverte Vladimir Darida, som plasserte ballen i hjørnet.

Rett etter måtte dommeren avbryte kampen en kort stund fordi Hertha-tilhengerne feiret med bluss som røykla banen.

Hertha ga ikke fra seg grepet da kampen kom i gang igjen, og Nürnberg greide ikke å skape stort før gjestene doblet ledelsen.

John Anthony Brooks satte hodet på et hjørnespark fra Darida i det 65. minutt, og Hertha ledet 2-0.Nürnberg samlet seg til en spurt, og de fleste trodde at laget hadde skapt ny spenning da Dave Bulthuis nikket på et hjørnespark i det 83. minutt, men Jarstein holdt ballen ute med en fantastisk refleksredning.

Skjelbred ble byttet ut omtrent samtidig og så sine lagkamerater dra seieren trygt i land. Dermed overvintrer Hertha i cupen. Kvartfinalene spilles i februar, semifinalene i april og cupfinalen på Olympiastadion i Berlin 21. mai.
Stuttgart-seier Stuttgart tok seg også videre onsdag, men måtte slite atskillig mer mot 2.-divisjonslaget Eintracht Braunschweig. Toni Sunjic nikket inn 3-2-målet to minutter før slutt i annen ekstraomgang.

 JUBEL:  Hertha-spillerne feirer kvartfinalebilett. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Hertha-spillerne feirer kvartfinalebilett. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gjestene ble også snytt for et klart straffespark på stillingen 2-2 i det 113. minutt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media