Jarstein om kampens villeste øyeblikk: - Det er ikke normalt

Årets redning?

HEADET I EGEN TVERRLIGGER:  Rune Jarstein headet ballen i egen tverrligger etter fem minutter. Tsjekkia tok ledelsen allerede etter 11 minutter, og King reduserte for Norge helt på tampen. Her er høydepunktene. Video: MAX Vis mer Vis mer

Tsjekkia - Norge 2-1

PRAHA (Dagbladet): Keeper Rune Almenning Jarstein innrømmer at Norge har satt seg i en vanskelig posisjon etter 2-1-tapet for Tsjekkia fredag.

Men under og etter kampen snakket folk om mer enn bare framtida til trener Per-Mathias Høgmo. Det som skjedde etter rundt fem minutter var av den ville sorten. Og enn så lenge holdt Jarstein Norge inne i kampen.

Foran mål strakk midtstopper Even Hovland ut et kne mot ballen, som var på full fart inn i nettmaskene. På utrolig vis klarte Jarstein og heade ballen i tverrliggeren - og Norge fikk avklart situasjonen.

Sosiale medier tok av. Selv sier Hertha Berlin-keeperen om situasjonen:

- Jeg roper «vekk» fordi jeg tror jeg har folk foran meg. Så kommer ballen inn og jeg får en reaksjon. Jeg reagerer med hodet i stedet for hendene.

- Folk snakker om årets redning?

- Jeg har ikke tenkt tanken. Men det er ikke helt normalt å redde med hodet, det er det ikke.

- Har du gjort sånne redninger før?

- Nei.

- Hva tenker du om kampen?

- Jeg følte at vi gjorde en god kamp og var bedre enn Tsjekkia. Men vi slapp inn to billige mål. Det ble vanskelig å komme tilbake når vi lå under med 2-0.

Jarstein fortsetter:

- Det første målet var jeg sjanseløs på. Det andre fikk jeg en hånd eller fot på, men det hjalp dessverre ikke.

Norge reiste i formiddag hjem fra Praha. Stemningen var ikke veldig høy.