PÅ NORSK JORD: Rune Almenning Jarstein og Norge forbereder VM-kvalifisering mot Aserbajdsjan. Her fra landslagets hotell i Sandvika i dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ NORSK JORD: Rune Almenning Jarstein og Norge forbereder VM-kvalifisering mot Aserbajdsjan. Her fra landslagets hotell i Sandvika i dag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Landslaget: Rune Almenning Jarstein

Jarstein om keeperdrama i Hertha: - Ekstremt. Det må være verdensrekord

Plutselig måtte keeperne forlate treningsfeltet, en etter en. Treneren begynte å snakke om en forbannelse.

Norge - Aserbajdsjan, klokka 20.45 fredag

SANDVIKA (Dagbladet): Rune Almenning Jarstein (32) er på plass i Norge og lader opp til landskampene mot Aserbajdsjan og Tyskland. I Hertha Berlin er situasjonen uforandret for keeperen.

Nordmannen er fortsatt den ubestridte nummer én, noe som må sies å være imponerende. Hvilket annet land enn Tyskland har fostret så mange gode keepere?

- Det er deilig å være i gang med sesongen, sier Jarstein til Dagbladet. Vi møter ham på landslagets spillerhotell i Sandvika utenfor Oslo.

Sesongoppkjøringen til Bundesliga gikk stort sett som planlagt, bortsett fra ei trening - som tok laget fullstendig på senga. Det som skjedde i juli er nesten ikke til å begripe. Plutselig måtte alle lagets keepere forlate treningsfeltet.

Ekstremt

- Det som skjedde er veldig ekstremt, sier Jarstein. Tyske medier slo saken stort opp, men her er nordmannens egen versjon av det som skjedde på Hertha-feltet:

- Først gikk Jonathan Klinsmann (tredjekeeper) ut med kneproblemer. Fem minutter etterpå var det min tur. Jeg følte meg helt forferdelig, og var syk i ei uke etter treninga. Det var noe virus.

KAMPKLAR: Rune Almenning Jarstein føler formen er god. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAMPKLAR: Rune Almenning Jarstein føler formen er god. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han fortsetter:

- Da jeg lå på massasjebenken inne i garderoben, fikk fysioterapeuten en telefon. Thomas Kraft (andrekeeper) hadde brukket nesa. Dermed måtte de hente inn to juniorkeepere. Neste dag fikk jeg vite at den ene juniorkeeperen hadde ødelagt menisken. At fire keepere måtte ut - på samme trening - tror jeg må være verdensrekord.

Forbannelse

På sidelinja sto lagets ungarske trener - Pál Dárdai - og trodde knapt sine egne øyne.

- Han sa det måtte være en forbannelse. Det var i alle fall en spesiell dag. Klinsmann sliter fortsatt. Jeg var ute i ei uke, det samme Kraft, forteller Jarstein.

Han innrømmer at han ble stresset av situasjonen:

- Å være ute ei uke i sesongoppkjøringen er ikke optimalt. Når jeg ikke får trent, blir jeg stresset. Men det gikk fint.

NUMMER ÉN OG TO: Selv om André Hansen har gjort sine saker bra i Rosenborg, må han vike for Rune Almenning Jarstein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NUMMER ÉN OG TO: Selv om André Hansen har gjort sine saker bra i Rosenborg, må han vike for Rune Almenning Jarstein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hertha åpnet sesongen med 2-0-seier over Stuttgart. Deretter ble det 0-2-tap borte for Borussia Dortmund i helga.

Klinsj

Av andre Hertha-nyheter som ble slått stort opp i tyske aviser i sommer, var at Jarstein havnet i klinsj med lagkamerat Salomon Kalou.

Jarstein var angivelig forbannet på at Kalou mistet ballen på trening. Det førte igjen til at sistnevnte stormet bort til keeperen, og en hissig ordveksling oppsto.

Slik kommenterer telemarkingen denne episoden, som skjedde på treningsleiren:

- Det var absolutt ingenting. Vi er gode venner og sitter ved siden av hverandre på bussen. Det var ti sekunders krangling. Men media måtte ha noe å skrive. Så det var hyggelig at vi kunne gi dem litt, sier han og smiler.

Topp ti

Målet for sesongen er å komme blant topp ti i Bundesliga. Laget er også kvalifisert for Europa League. Men nå er fokuset på de kommende kampene i VM-kvalifiseringen mot Aserbajdsjan (fredag) og Tyskland (mandag).

- Jeg gleder meg veldig. Jeg følte at den forrige samlingen var en opptur. Mot Tsjekkia hadde vi det gøy igjen. Jeg håper vi fortsetter å prestere og at vi får til en stigning

- Aserbajdsjan har tatt store skritt. Tyskland er verdens beste lag. Det er alltid gøy å møte dem. Det er sånn du blir bedre. Men først må ta Aserbajdsjan, sier Jarstein.