LANDSLAGSKEEPER:  Rune Jarstein føler han er i god utvikling I Hertha Berlin. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LANDSLAGSKEEPER: Rune Jarstein føler han er i god utvikling I Hertha Berlin. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Jarstein om skyteepisode med klubblaget: - Mye skumle folk rundt omkring

Skjøt mot lagbuss.

Norge - Kroatia, på Max klokka 18.00

ULLEVAAL (Dagbladet): Da Rune Jarsteins Hertha Berlin skulle spille cupkamp mot Arminia Bielefeld, ble lagbussen beskutt av en person på motorsykkel.

- Det er mye skumle folk rundt omkring, sier keeperen, som forbereder Norges kamp mot Kroatia i dag. Per-Mathias Høgmo stiller høyst sannsynlig med Ørjan Nyland i mål. Men for Jarstein skjer det saker og ting i Tyskland, på flere fronter.

God samarbeid En ny keepertrener som han samarbeider godt med, gjør at 30-åringen har rykket opp som andrekeeper. Treningshverdagen er god, og da var det bare naturlig at han sammen med resten av Bundesliga-laget satte seg på toget til Bielefeld i begynnelsen av august. Motstander: Arminia Bielefeld.

Men da de kom fram, hadde sjåføren på bussen som sto og ventet på dem en spesiell historie å fortelle. Han var blitt beskutt av en person på motorsykkel.

- Det skjedde før vi var framme. Motorsyklisten hadde kommet forbi, snudd - og skutt. Det var skremmende for sjåføren, som ikke har vært med oss siden, forteller Jarstein.

- Hadde skuddet gått gjennom ruta, ville det truffet sjåføren. Det er litt skremmende å tenke på i ettertid.

Talspersoner for Hertha var forferdet, og karakteriserte hendelsen som drapsforsøk. Episoden fra 9. august blir etterforsket.

- Klart det blir litt snakk i laget. Men heldigvis gikk det bra, sier Jarstein.

Tar nye steg Han er på sitt tredje år i Hertha Berlin. Fortsatt sliter han med spilletid, men han er inne i gode prosesser.

- Situasjonen nå er annerledes enn før sommeren. Vi har fått en ny keepertrener. Jeg føler at jeg tar nye steg hver uke.

DRAMA:  Hertha Berlin sendte ut dette bildet av den beskutte bussen på sosiale medier.
DRAMA: Hertha Berlin sendte ut dette bildet av den beskutte bussen på sosiale medier. Vis mer

I sommer gikk det rykter om overgang til både Vålerenga, Malmö og Celtic. Jarstein bekrefter at han ikke var langt unna sistnevnte klubb.

- Jeg har spilt sammen med Ronny Deila i Odd. Vi snakket sammen tre ganger, og jeg trodde det skulle ordne seg. Ronny ville ha meg, men det må være enstemmig i en klubb når du henter en nordmann. Kanskje muligheten kommer seinere. Men der og da var det surt.

Jarstein fortsetter:

- Jeg var veldig giret på Celtic, og hadde veldig lyst til å spille under Ronny. Jeg tror han er veldig fin å ha som trener. Men nå er situasjonen min veldig bra i Hertha. Jeg er inne i mitt siste år. Lysten til å spille kamper er stor.

Optimisme Jarstein forstår at manglende spilletid gjør veien til å bli Norges foretrukne sisteskanse lengre. Men han gleder seg på lagets vegne. Slår vi Kroatia i dag, er sjansen for å bli direkte EM-kvalifisert stor.

Keeperen sier:

- Jeg føler at det er optimisme i gruppa og folket. Jeg håper og tror at vi kan kvalifisere oss direkte.

PÅ BENKEN: Rune Jarstein og André Hansen (t.h.) må vike plassen for Ørjan Nyland i mål. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PÅ BENKEN: Rune Jarstein og André Hansen (t.h.) må vike plassen for Ørjan Nyland i mål. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer