Jarstein puster verdens beste keeper i nakken

Imponerende statistikk.

(Dagbladet): Rune Almenning Jarstein (31) har skrevet et lite stykke eventyr i Hertha Berlin. Fra å være fullstendig ute i kulda - og ønske seg bort - står han nå i mål for Bundesliga-laget helg etter helg.

Nettstedet transfermarkt.com i Tyskland bringer til torgs en interessant statistikk over prestasjonene hans. Ifølge nettstedet har Jarstein stått i mål 19 kamper for Hertha denne sesongen. Ni av gangene har han holdt buret rent.

Dette betyr at i 47,4 prosent av kampene har nordmannen ikke sluppet inn mål. Bare én keeper i Bundesliga har bedre statistikk - Bayern Münchens Manuel Neuer.

På 23 kamper har Neuer ikke sluppet inn mål i 14 kamper, eller i 60,9 prosent av sine opptredener. Ingolstadts Ramazan Özcan ligger på tredjeplass med «clean sheets» i åtte av 20 kamper.

Tredjeplass Med sin innsats er Jarstein medvirkende til at Hertha Berlin ligger på tredjeplass i Bundesliga. Bare Bayern München og Borussia Dortmund ligger foran.

Neuer ble kåret til verdens beste keeper under utdelingen av Gullballen til FIFA i januar. Han er det ikke så mye å gjøre med, men Jarstein begynner å vekke oppsikt i Tyskland. Siden førstekeeper Stefan Kraft ble skadet i fjor høst, har han grepet sjansen begjærlig.

- Det har blitt litt spilletid, ja, det har det, uttalte en godt fornøyd Jarstein til Dagbladet i februar.

Han har forlenget kontrakten med Hertha fram til 2019, ifølge Berlin-avisa BZ.

- Rune har utviklet seg på en utmerket måte. Han er stabil. Du kan stole på ham, sier Hertha-trener Pál Dárdai til avisa.

- Brukt opp tabbekvoten Dagbladets kommentator, Morten Pedersen, var klinkende klar 10. februar:

- Høgmo har brukt opp tabbekvoten for uttak - derfor må han gjenåpne dørene for Jarstein og Nordtveit.

Ørjan Håskjold Nyland - Per-Mathias Høgmos foretrukne sisteskanse - har spilt tre av 21 kamper for Ingolstadt denne sesongen.

Norge møter Estland og Finland i slutten av mars. Så da er vel spørsmålet: Har Nyland spilt seg ut? Eller har Jarstein spilt seg inn?

VERDENS BESTE KEEPER: Bayern Münchens Manuel Neuer. Foto: NTB Scanpix
VERDENS BESTE KEEPER: Bayern Münchens Manuel Neuer. Foto: NTB Scanpix Vis mer