Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jarstein-ras på Kicker-børsen

Landslagskeeper Rune Jarstein har hatt et tungt oppløp for Hertha Berlin denne Bundesliga-sesongen. Søndag fikk han karakteren fem i magasinet Kicker.

TØFT: Rune Almenning Jarstein hadde en tøff sesongavslutning i Hertha Berlin. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TØFT: Rune Almenning Jarstein hadde en tøff sesongavslutning i Hertha Berlin. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Kicker gir karakterer fra 1 (topp verdensklasse, gis svært sjelden) til 6 (fullstendig ubrukelig, benyttes omtrent aldri) på hver eneste spiller i hver Bundesliga-kamp. Magasinet benytter også halve poeng.

Jarsteins femmer kom etter 2-6-tapet for Leipzig hjemme i serieavslutningen. I den kampen fikk han ikke mye hjelp av forsvaret.

Jarstein lå lenge an til å kunne bli årets keeper, men poenghøsten til telemarkingen har vært ganske svak de sju siste omgangene. Dermed raste han fra tredje- til 14.-plass på Kickers keeperranking med 3,03 i poengsnitt etter 31 kamper. Wolfsburgs Koen Casteels vant med 2,72.

Jarstein fikk hele tre 4-ere i tillegg til den fæle 5-poengeren i løpet av de siste sju serierundene.

Han har åtte ganger denne sesongen spilt seg til sterke 2 eller 2,5 på spillerbørsen. Den tidligere Odd-spilleren ble nummer tre i fjor og ti sesongen før på keeperoversikten.

Jarsteins lagkamerat Per Ciljan Skjelbred fikk poeng i 28 kamper og endte med et poengsnitt på 3,27 denne sesongen. Det gir ham en delt 67.-plass på Kicker-børsen, alle posisjoner inkludert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media