Jarstein skal bokse seg i form

Vil trene annerledes i vinter.

TO KEEPERE MOT DANMARK?  Nei, gutter, bare en av dere får plass. Jon Knudsen synes klart førstevalg etter Kypros-kampen, men Rune Almenning Jarstein lover å bruke vinteren godt. Blant annet ved hjelp av boksetrening. Foto: Bjørn Langsem
TO KEEPERE MOT DANMARK? Nei, gutter, bare en av dere får plass. Jon Knudsen synes klart førstevalg etter Kypros-kampen, men Rune Almenning Jarstein lover å bruke vinteren godt. Blant annet ved hjelp av boksetrening. Foto: Bjørn LangsemVis mer

||| ZAGREB (Dagbladet): I morgen spiller Vikings Rune Almenning Jarstein sin niende landskamp. Motstander i privatoppgjøret er Kroatia, arenaen er Maksimir stadion i Zagreb.

- Ja, jeg starter. Og selvsagt gleder jeg meg veldig, sier Jarstein.

- Hva vet du om Kroatia?

- Jeg så dem da de slo Israel 2-1 på lørdag. De har en del gode spillere, blant annet Niko Kranjcar — som var best i den kampen - og Luka Modric. Og flere også, for eksempel Ivica Olic. Det spørs om alle stjernene stiller mot oss, så kort tid etter, men de har nok et bra lag uansett, sier han til Dagbladet.

Vil bruke vinteren
For tre år siden hevdet Thomas Myhre at Jarstein hadde et «ubegrenset potensial» som keeper. Men det er ikke blitt mange viktige Norge-opptredener på telemarkingen: Ikke siden hjemmekampen mot Island i september 2008 har han spilt i kvalifiseringssammenheng.

Neste mulighet i sånne omgivelser er mot Danmark i mars. Nå var Jon Knudsen blant banens beste på Kypros i høstens siste tellende kamp på fredag, så det skal noe til at det ikke er han som tar på seg trøya med ett-tallet på ryggen også i «Slaget om Norden».

Men Jarstein skal bruke vinteren til å gi ham kamp.

- Jeg har alltid lyst til å spille hele tida. Jeg hadde jo et håp om å få starte kvaliken. Sånn ble det ikke. Men mye kan skje inn mot Danmark-møtet, og jeg kommer til å stå på hardt i vinter, for å være i god form til seriestart — så får vi se hvordan det blir, sier han til Dagbladet.

Bokseplaner

- Har du noen planer om å gjøre ting annerledes inn i 2011-sesongen?

- Ja, jeg har en del planer, faktisk. Jeg skal snakke en del med den fysiske treneren og keepertreneren i Viking. Men jeg tror jeg skal kjøre litt annerledes vintertrening enn jeg har gjort før, så får vi se hva det blir.

- Hva kan gjøres annerledes?

- Jeg liker å trene, og har alltid trent mye i feriene og i oppkjøringene. Jeg vil trene litt mer hurtighet, kanskje gjøre noe annet enn fotball — vi får se om det blir turn, dans eller boksing eller hva som helst. Vi får se, men jeg vil prøve noe nytt.

- Har du gjort noe liknende før?

- Jeg gjorde litt boksing i Rosenborg. Det funket bra, men det ble ikke så mye av det. Jeg vil prøve et eller annet som kan utvikle meg. For jeg kan bli både sterkere, raskere og spenstigere, sier Jarstein.