Jarstein skrives ut fra sykehus

Fotballandslagets keeper Rune Almenning Jarstein skrives ut fra sykehuset søndag etter coronasykdom.

SKRIVES UT: Rune Almenning Jarstein skrives ut fra sykehus søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKRIVES UT: Rune Almenning Jarstein skrives ut fra sykehus søndag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er likevel usikkert om telemarkingen kommer på banen igjen for Hertha Berlin denne sesongen.

Lege for det norske fotballandslaget, Ola Sand, forteller til Dagbladet at han var i dialog med Jarstein lørdag kveld.

- Jeg snakket med han i går kveld. Han er i mye bedre form og trenger ikke noe videre sykehusbehandling. Han vil i samarbeid med Hertha Berlins leger, fysioterapeuter og fysiske trener starte med rehabiliteringsfasen, sier Sand til Dagbladet.

Hertha Berlin skriver på Twitter at keeperen ble skrevet ut av sykehuset i går.

- Det er nyhetene vi alle har håpet å høre. Jeg vil takke alle legene som har tatt hånd om Rune, sier CEO i klubben Carsten Schmidt.

Hertha-kampene mot Mainz, Freiburg og Schalke er alle utsatt. Berlin-klubben ligger tredje sist på Bundesliga-tabellen. Og for tiden er hele troppen satt i karantene.

Den tyske fotballserien skal etter planen avsluttes 22. mai.

- Avga positiv test 1. april

Det var Bild som omtalte saken om at Jarstein ble lagt inn på sykehus først. Og til den tyske avisa bekreftet også sportssjef Arne Friedrich innleggelsen.

- Jarstein fikk det vanskeligst. Han måtte legges inn på sykehus, sier Friedrich, som spilte over 80 landskamper for Tyskland.

Ifølge Friedrich avga Jarstein en negativ test 1. april. Deretter utviklet han symptomer natta mellom 2.- og 3. april. Videre avga nordmannen en «svakt negativ test» 3. og 4. april.

- Deretter fikk han alvorlige symptomer, sier Friedrich til avisa.

VIKTIG: Rune Almenning Jarstein mener det blir litt for mye fram og tilbake under kampen mot Sverige. Men mener poenget kan bli viktig. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Coronakaos i Hertha Berlin

Fem personer, deriblant Jarstein, har testet positivt på coronaviruset i Hertha Berlin den siste tiden.

Dette har også skapt kjempetrøbbel for kampkalenderen i Bundesliga.

Seint torsdag kveld opplyste den tyske hovedstadsklubben at ytterligere en spiller, Marvin Plattenhardt, hadde testet positivt på koronaviruset. Tidligere på dagen hadde Hertha bekreftet smitte hos trener Paul Dardai, en av hans assistenter og spissen Dodi Lukebakio.

På egne nettsider opplyser Hertha Berlin at klubben har bedt den tyske ligaen (DFL) om at de tre neste seriekampene mot Mainz, Freiburg og Schalke utsettes.

- Som et resultat av smittetilfellene som har oppstått, er vi nå tvunget til å gå i karantene i to uker hjemme. Fra et helsemessig perspektiv, er det absolutt det rette grepet. Fra et sportslig ståsted rammer det oss naturligvis, i og med at vi nå må spille seks Bundesliga-kamper før sesongen avsluttes 22. mai, sa sportsdirektør Arne Friedrich i en uttalelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer