Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jarstein slaktes i Tyskland

- Må se framover.

TUNG DAG PÅ JOBB:  Rune Almenning Jarstein slapp inn fem mål mot Borussia Mönchengladbach søndag. Foto: NTB
TUNG DAG PÅ JOBB: Rune Almenning Jarstein slapp inn fem mål mot Borussia Mönchengladbach søndag. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borussia Mönchengladbach - Hertha Berlin 5-0

(Dagbladet): Etter en strålende sesong for Hertha Berlin, kom Rune Almenning Jarstein (31) kraftig ned på jorda søndag. I bortekampen mot Borussia Mönchengladbach slapp han inn fem mål.

I dag blir han slaktet på spillerbørsen til Tysklands og Europas største avis, Bild. På en skala fra én til seks - der én er best - får nordmannen fem etter 0-5-tapet.

Dette er den dårligste karakteren han har fått noen gang denne Bundesliga-sesongen.

- Jeg hadde ikke akkurat min beste dag på jobb. Jeg har ikke noe annet valg enn å se framover, sier Jarstein ifølge Berliner Zeitung.

Brøler Spesielt det første baklengsmålet var en brøler av fomat. Jarstein spilte ballen rett i beina på Borussia-spiller Mahmoud Dahoud, som serverte Thorgan Hazard.

- En tabbe, konkluderer Berliner Zeitung. Siden gikk det slag i slag, og stoppet ikke før fem baller lå i nettmaskene bak Jarstein.

Sjokktapet kommer i en periode der Jarstein har vært sikker førstekeeper for Hertha. Han har også rykket opp som Per-Mathias Høgmos nummer én på landslaget.

Bild opererer med en skala der én er «weltklasse» - verdensklasse - og seks er «bortkastede penger».

- Han har mange bonuspoeng i banken. Jeg tror ikke det blir noe problem, sier tidligere keeper og TV 2-ekspert, Erik Thorstvedt, til Dagbladet.

Henvist til benken Jarstein tok plassen som førstekeeper fra Thomas Kraft i fjor høst, da sistnevnte skadet seg. Da Kraft var tilbake, ble han henvist til benken. I går var tidligere Vålerenga-keeper Sascha Burchert reservekeeper.

- Det er veldig individuelt hvordan keepere løser det når de får en sånn kamp. Du må regne med noe smeller, det er en del av gamet, påpeker Thorstvedt.

- Noen avskriver det og går videre. Andre går inn i det. Alle må finne sin teknikk. Samtidig har Rune spilt sensasjonelt bra. Hertha ligger høyt på tabellen (3. plass). Dette trenger ikke å være noen katastrofe.

Champions League-plass Hertha Berlin møter Hannover hjemme i neste kamp. Bayern München leder Bundesliga og har 72 poeng. Deretter følger Borussia Dortmund (67 poeng) og Hertha Berlin (48 poeng).

Tredjeplassen betyr spill i Champions League.

Borussia Mönchengladbach ligger tre poeng bak Hertha når seks runder gjenstår.

Hele Norges coronakart