Jarstein smittet av coronaviruset

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein er blitt smittet av covid-19.

SMITTET: Rune Almenning Jarstein er smittet av covid-19. Foto: Odd ANDERSEN / AFP)
SMITTET: Rune Almenning Jarstein er smittet av covid-19. Foto: Odd ANDERSEN / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Keeperen skulle i utgangspunktet spille byderby mot Union Berlin søndag, men er nå ute av troppen. Den tyske klubben skriver at keeperen har testet positivt for covid-19.

- Det går bra med ham. Etter samtaler med helsemyndigheter er det klart at ingen videre skritt er nødvendig. Det skriver Berlin-klubben på Twitter.

Dagbladet har vært i kontakt med landslagslege Magnus Myntevik som sier de vil komme med en felles uttalelse så fort som mulig.

Jarstein spilte alle Norges landskamper i landslagspausen, men ble byttet ut i pausen mot Tyrkia.

I kjølvannet av Tyrkia-kampen har flere tyrkiske spillere fått påvist coronasmitte. Ifølge Myntevik skal Jarsteins positive test ikke ha noe med smitteutbruddet i den tyrkiske leiren å gjøre.

Leicesters Caglar Söyüncü fikk lørdag påvist smitte, mens Merih Demiral og Kaan Ayhan også har testet positivt. Alle tre spilte kampen mot Norge.

I forkant av landskampene fortalte Jarstein til Dagbladet at det siste året hadde vært tøft for han rent sportslig. Keeperen gikk fra å spille fast for Hertha Berlin, til å være helt ute i kulda.

VIKTIG: Rune Almenning Jarstein mener det blir litt for mye fram og tilbake under kampen mot Sverige. Men mener poenget kan bli viktig. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Den norske sisteskansen har vært Norges ubestridte førstevalg de seineste åra, og har i lengre perioder også vært førstekeeper i Hertha Berlin.

36-åringen signerte for Hertha i 2014, og står med over 160 kamper for Berlin-klubben, i tillegg til 72 kamper med flagget på brystet. Det gjør han til keeperen med nest flest landskamper for Norge, bare slått av Erik Thorstvedt som står med 97 kamper.

Jarstein har ikke besvart Dagbladets henvendelser søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer