Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jarstein storspilte for Viking

Poengdeling på Åråsen.

STORSPILTE: Rune Almenning Jarstein storspilte da Viking og Lillestrøm delte poengene på Åråsen lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STORSPILTE: Rune Almenning Jarstein storspilte da Viking og Lillestrøm delte poengene på Åråsen lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm - Viking 0-0

Lillestrøm skulle ta spranget vekk fra bunnstriden. Viking skulle få heng på tetlagene. Ingen av delene skjedde da lagene spilte 0-0 på Åråsen lørdag kveld.

Men det var ingen kjedelig kamp - selv om ingen av lagene fikk hull på byllen.

Både Lillestrøm og Viking hadde sine sjanser. Keeperne ryddet imidlertid opp - ikke minst landslagets sisteskanse Rune Almenning Jarstein.

- Jeg har fått trent godt, sier Jarstein, som kom i fokus etter matchen mot Slovenia 11. september. Han ble beskyldt for å slippe inn et lett mål, men de lærde strides fortsatt.

Formlag På forhånd var det to formlag som møtte hverandre. Lillestrøm kom fra en sterk 2-1-seier borte mot Aalesund. Viking hadde tre poeng mot Strømsgodset med seg i bagasjen.

Men første omgang ble intet fyrverkeri. Kampen var jevn, begge lag var på småfarlige visitter - men ingen fant veien til nettmaskene.

Det mest minnerike var det som skjedde seks minutter ut i kampen. Da trakk Kanarifansen fram et banner med påskriften «Våre hjerter banker for deg, Påsan.»

Det var en hyllest til klubblegenden Pål Strand, som tirsdag falt om på Raufoss-trening med hjertestans. Markeringen skjedde etter seks minutter fordi Strand hadde nummer seks på drakta som Lillestrøm-spiller.

Et gripende øyeblikk på Åråsen.

Strand ligger fortsatt i koma på Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Enda farligere Da andre omgang startet, var det ingen tvil om at Åråsen-publikummet ville se et enda farligere Lillestrøm.

Laget har fått inn stjernespillere som Petter Vaagan Moen, Bjørn Helge Riise, Thorstein Helstad og Henning Hauger. Men foreløpig har de hatt problemer med å finne seg selv - og hverandre.

At folk på Romerike ikke har helt framtidstroen, viste tilskuertallet på labre 4723.

Helstad kunne sendt hjemmelaget i ledelsen fem minutter ut i omgangen. Den hjemvendte Frankrike-proffen fikk en lekker pasning fra Vaagan Moen, men klarte ikke å overliste Jarstein i Viking-buret.

Lillestrøm hadde en kjempesjanse rett etterpå, men igjen var Jarstein på ballen.

Det lå litt i lufta at kampen ville ende 0-0.

- Jeg synes vi var bedre i 1. omgang, og burde ledet til pause. Lillestrøm hadde ballen mye de siste 45 minuttene. Vi tok poeng på en middels god dag, konkluderte Viking-trener Kjell Jonevret.

- Jeg vil skryte av det som skjedde framover i 2. omgang, sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund, som spesielt trakk fram innsatsen til Bjørn Helge Riise.

RØRENDE: Lillestrøm-spillerne kom på banen med disse T-skjortene til støtte for tidligere LSK-spiller Pål Strand. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RØRENDE: Lillestrøm-spillerne kom på banen med disse T-skjortene til støtte for tidligere LSK-spiller Pål Strand. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media