JOBBER MED TEMPERAMENTET: Rune Almenning Jarstein synes han har forbedret seg kraftig siden tiden i Odd, men skal fortsette å jobbe videre med å tøyle temperamentet etter å ha mistet hodet mot Rosenborg på mandag.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
JOBBER MED TEMPERAMENTET: Rune Almenning Jarstein synes han har forbedret seg kraftig siden tiden i Odd, men skal fortsette å jobbe videre med å tøyle temperamentet etter å ha mistet hodet mot Rosenborg på mandag.Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Jarstein takker Drillo for støtten

- Skal jobbe knallhardt for å tøyle temperamentet mitt.

|||Rune Almenning Jarstein takker for støtten fra landslagsledelsen, og han lover å jobbe ekstra hardt med å tøyle det boblende temperamentet sitt.

Sannsynligvis står han foran sin første landskamp fra start siden han holdt nullen mot Tyskland i Düsseldorf for nesten halvannet år siden. Jarstein har fredet målet i alle de tre omgangene han har spilt under Drillo, mot to VM-klare nasjoner.

- For oss har han vært mer matchvinner enn risikofaktor, sier landslagssjefen om Viking-keeperen som mistet hodet og forårsaket straffespark på overtid mot Rosenborg mandag.

- Jeg fikk en liten blackout og glemte det jeg har jobbet med. Det skal ikke skje. Jeg hadde vært flink i alle kamper tidligere i år. Før kampen gikk jeg ut og sa at temperamentet var roet ned, og så fikk jeg et tilbakefall, sier Jarstein til NTB.

- Jeg skal jobbe knallhardt videre med det. Jeg er blitt mye flinkere til å tøyle temperamentet siden tiden i Odd, men samtidig er temperament noe jeg trenger for å gjøre en god jobb som keeper.

Han setter stor pris på støtten han har fått fra Drillo.

- Det betyr mye, sier Jarstein.

Angrer ikke
Drillo har fått kjeft fra dommerstanden for sine uttalelser om mandagens hendelse, men i motsetning til Jarstein er han ingen angrende synder.

- Jeg er opptatt av dømming, og jeg mener oppriktig at det er gjort et stort nummer av noe som var relativt uskyldig, sier landslagssjefen.

- Det var ingen kraftig dytt. Det er et grenseland mellom regler og sunn fornuft, og jeg synes det ville vært greit om dommeren hadde lukket øynene og ikke gjort noe.

Jarstein og Espen Bugge Pettersen var eneste keepere på trening onsdag. En forkjølet Jon Knudsen trente alternativt, men Stabæk-målvakten er trolig på plass igjen torsdag. Likevel er det god sjanse for at Jarstein får starte lørdag (mot Montenegro) eller onsdag (mot Ukraina).

- Vi har hatt en slags avtale om at keeperne skal stå en kamp hver hvis alt ligger til rette for det. Jeg har ikke tatt en avgjørelse ennå, sier Drillo.

I dytten
Jarstein er helt klar for det som kan bli hans 8. landskamp, og den første siden han sto en omgang i 1-0-seieren mot Sveits i november.

- Jeg har gledet meg til denne samlingen. Det er kjekt å se alle gutta igjen. Vi har et fint miljø, og det er hyggelig at det er mulig jeg får spille. Jeg føler meg i god form og er veldig klar for en landskamp igjen, sier Jarstein.

Det eneste 26-åringen vil gi en dytt lørdag er hans egen landslagskarriere.

(NTB)