Jarstein utestengt for hvit drakt-replikk

- Uforståelig, mener Viking-direktør.

STRAFFES: Rune Allmenning Jarsteins replikk om dommeren koster ham én kamp. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
STRAFFES: Rune Allmenning Jarsteins replikk om dommeren koster ham én kamp. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Rune Almenning Jarstein (25) gikk knallhardt ut mot dommer Kjetil Sælen etter kvartfinaletapet i cupen mot Odd i august.

I dag fikk han én kamps karantene for denne kommentaren:

- Jeg synes egentlig kampen var ganske jevn, men dommeren hadde på seg hvit drakt, sa Viking-keeperen til VG Nett etter tapet.

Odd spiller som kjent i hvite trøyer hjemme, og NFFs dommersjef reagerte straks slik at Jarstein ble anmeldt til NFFs påtalenemnd.

Jarstein: Strengt Selv syntes ikke Jarstein at uttalelsene hans var så ille.

- En karantene synes jeg er strengt. I Tippeligaen ser du trenere stå og skjelle ut dommerne i kamp etter kamp, og ingen av dem blir straffet for det. Jeg synes ikke jeg fortjener noen straff heller, sa Jarstein til Dagbladet dagen etter kvartfinalen.

Karantene ble det, det er beslutningen fra Doms- og sanksjonsutvalget i NFF. Utvalget gir Jarstein én kamps suspensjon, fordi han antydet at Sælen favoriserte Odd og fordi verken han eller Viking har benektet uttalelsen.

- Utvalget slutter seg til Påtalenemnda når det vises til at uttalelsen klart antyder at dommeren var partisk og at den således er egnet til å trekke dommerens integritet i tvil, skriver NFF i en pressemelding.

Viking: - Uforståelig Viking forstår lite av utestengelsen, skriver NTB. Derfor vil klubben anke straffen.

- For oss er dette en sak som fremstår som helt uforståelig. Vi har altså her en spiller som blir straffet på grunn av et sitat til VG Nett. Det er umulig for oss å vite om sitatet er korrekt, sier Vikings sportsdirektør Egil Østenstad til TV 2 Sporten.

- Er det fordi en avis blir brukt som kilde?

- Nei, jeg skjønner forskjellen på å si at en dommer er dårlig og å si om han er partisk eller ikke. Det er ikke det som er tingen. Men vi hadde en sak der Jan Derek Sørensen ble utestengt for et par år siden. Men da var det på TV — og videobevis som ble brukt. Det som blir sagt på TV, blir sagt på TV, svarer Østenstad.

Han vurderer å innføre pressekonferanser for å ha bedre kontroll over hva spillerne sier.

- Dersom det er fare for spillerne å bli utestengt for det de uttaler til nettsteder og lignende, så blir det utfordrende fremover. Da må det vurderes pressekonferanser for å ha en overordnet kontroll på hva som blir sagt, mener Østenstad.

Rune Jarstein har ikke besvart Dagbladets henvendelser i formiddag.