TRENER MED LANDSLAGET:  Rune Jarstein. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TRENER MED LANDSLAGET: Rune Jarstein. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Jarstein vil vekk fra Hertha: - Jeg har skjønt tegninga

Ett år igjen av kontrakten.

LILLESTRØM (Dagbladet): Rune Jarstein (30) har ett år igjen av kontrakten med Hertha Berlin, men ser seg om etter en annen klubb. Det bekrefter keeperen selv overfor Dagbladet.

- Jeg jobber for å finne en ny klubb i sommer, sier han.

Hasteinnkalt Tirsdag ble Jarstein hasteinnkalt av landslagstrener Per-Mathias Høgmo. Norge forbereder to landskamper mot henholdsvis Sverige og Aserbajdsjan, men Aalesund-keeper Sten Grytebust er usikker.

Landslaget møtte pressen på Lillestrøm i formiddag, og trener på Ullevaal stadion i ettermiddag.

- Alle spillerne snakket med treneren (Pál Dárdai fra Ungarn) etter sesongen. Hva vi snakket om får vi holde for oss selv. Men jeg håper å forsvinne. Hvis ikke har jeg ett år igjen av kontrakten, forteller Jarstein.

Han gikk fra Viking til Hertha i 2014. Men spilletida har vært minimal. Denne sesongen har han sluppet til i én Bundesliga-kamp.

Ikke lett - Jeg har sett tegninga. Førstekeeperen har spilt bra, og det har ikke vært lett å komme inn. Men jeg har hatt en fin tid i Berlin. Jeg har utviklet meg som keeper, og føler jeg er bedre nå enn da jeg kom.

Han fortsetter:

- Det første halve året er alltid en tilvenning. Jeg har prestert stabilt på trening. Men det blir vanskelig når du ikke spiller kamper. Du får perioder der du blir sliten av bare å trene.

- Ti år igjen Jarstein avviser at han på noen som helst måte er ferdig som keeper:

- I mitt hode har jeg ti år igjen. Jeg kunne sagt at jeg vil dit og dit. Men det hjelper ikke hvis noen der ute ikke vil ha deg. Det må dukke opp noe.

Han fortsetter:

- Jeg ble skuffet da jeg ikke ble tatt ut på landslaget i første omgang. Men det er forståelig når du ikke spiller. Jeg er klar hvis jeg får sjansen, sier Jarstein om de to kommende begivenhetene - henholdsvis vennskapskamp mot Sverige og EM-kvalik mot Aserbajdsjan.