INSPIRERT AV JAY: Giorgios Samaras har akkurat sendt Hellas til landers første åttendedelsfinale i et VM noensinne. Før kampen mot Costa Rica ville han fly inn 11 år gamle Jay Beatty.Foto: REUTERS/Mike Blake/ NTB Scanpix
INSPIRERT AV JAY: Giorgios Samaras har akkurat sendt Hellas til landers første åttendedelsfinale i et VM noensinne. Før kampen mot Costa Rica ville han fly inn 11 år gamle Jay Beatty.Foto: REUTERS/Mike Blake/ NTB ScanpixVis mer

Jay (11) inspirerer hele det greske landslaget

Samaras ville fly ham til Brasil.

(Dagbladet): Bildene av 11 år gamle Jay Beatty, som først fikk Celtic-manager Neil Lennons serievinnermedalje i hånda før han blir plukket opp av stjernespissen Giorgios Samaras og båret rundt på æresrunden rørte hele Skottland, da Celtic fikk utdelt medaljene i mai i år.

Men det var ikke tilfeldig at Jay ble sittende på armen til Samaras. De to møttes for første gang etter en av Celtics treningskamper i Irland før sesongen, skrover fotballnettstedet Soccerly. Siden da har de to holdt kontakten.

Jay er Samaras største fan, og livsgleden den lille gutten med Downs utstråler har gjort Samaras til hans største fan også.

Da Samaras banket inn straffen som sendte Hellas til åttendedelsfinalen på overtid i den siste gruppespillskampen, hadde den greske Facebook-gruppa som samlet støtte for å sende Jay til Brasil fått nesten 100 000 likes.

Det fikk Samaras og det greske fotballforbundet til å invitere Jay og familien til åttendedelsfinalen mot Costa Rica søndag.

I en videobeskjed fra Brasil takker Samaras Jay for at han inspirerer hele det greske laget i VM.

- Jay, jeg vil takke deg for den styrken du gir meg. Smilet ditt og støtten din gir styrke til alle på landslaget. Jeg håper jeg ser deg snart, og denne drakta er til deg. Hvis du ikke kan komme skal jeg sende den til deg, sier Samaras til Jay.

- Til slutt vil jeg bare si at jeg er veldig, veldig stolt over at du er min venn, så jeg håper jeg ser deg snart, kompis.

Dessverre for både Samaras og Jay rekker ikke Jay kampen i morgen. Han er på ferie med familien i USA, men har lagt ut en videohilsen til Samaras og Hellas på Youtube.

- Lykke til, Sammy! Jeg håper du vinner VM, sier Jay til Samaras.