Jays: -Kraften forsvinner halvveis

Jaysuma Saidy Ndure løper bra i VM. I 50 meter.

VIDERE: Jaysuma Saidy Ndure (t.h.) kvalifiserte seg til semifinalen på 100m under VM i friidrett. Ndure ble nummer tre i sitt heat bak Tyson Guy (tv) og Michael Frater.Foto: Scanpix
VIDERE: Jaysuma Saidy Ndure (t.h.) kvalifiserte seg til semifinalen på 100m under VM i friidrett. Ndure ble nummer tre i sitt heat bak Tyson Guy (tv) og Michael Frater.Foto: ScanpixVis mer

Jays er greit videre til morgendagens semifinale etter 10,16 og tredjeplass i mellomheatet sitt i kveld. Men han må løpe langt raskere i morgen skal det bli finaleplass. Det spørs det om han klarer, for kneet hans er vondt. Jays innrømmer at det er plagsomt.
- Kraften blir liksom borte halvveis. Smertene hemmer meg, det virker som jeg ikke får strukket skikkelig ut, sier Norges eneste herresprinter av et visst format.

Behandling i kveld
Rett etter mellomheatet, bar det rett til behandling for det vonde høyrekneet.

- Vi skal ta litt akupunktur, tenker jeg, sier Jays.

- Hvor mye fortere må du løpe for å gå til finalen tror du?
- Det er umulig å si. Jeg kan ikke gjette en gang. Det kommer an på så mye, været for ekesempel, sier Jays til Dagbladet.no

- Men jeg håper jeg kan løpe fort. Beinet er vondt nå. Kanskje er det bedre i morgen. Er det ikke det, får jeg prøve å ikke tenke på det, men bare løpe så fort jeg kan med de beina jeg har.

-Jeg er i semifinalen, og er fornøyd så langt tross alt, sier Jays til Dagbladet.no.

Gratulert av Bolt

En annen som var fornøyd gutt i solsteiken på Olympiastadion i går kveld var Usain Bolt.
Mens Ndure pratet med norsk presse, kom Bolt ruslende bort, dunket JAys på skuldra og lurte på hvordan det gikk. Da han fikk vite at Ndure var videre, lyste kjempen fra Jamaica opp i et av sine mange store glis og gratulerte. Jays svarte med sin velkjente latter i relativt høyt toneleie.

Bolt gjorde selvsagt akkurat som han ville både i forsøk og mellomheat i går. I mellomheatet tok han like godt en prat med makker Daniel Bailey de siste to metrene. De to jogget inn til 10,02 (Bailey) og 10,03 (Bolt).

Jaisuma Saidy Ndure må gjøre mer enn å jogge om han skal komme videre fra morgendagens semifinale.