Jays årets navn i norsk friidrett

Thorkildsen har vunnet de siste fire årene.

NESTEN VM-MEDALJE: Jaysuma Ndure ble nummer fire på 200 meter-finalen i VM, og han er også første nordmann til å løpe 100 meter på under ti sekunder. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON
NESTEN VM-MEDALJE: Jaysuma Ndure ble nummer fire på 200 meter-finalen i VM, og han er også første nordmann til å løpe 100 meter på under ti sekunder. Foto: AFP PHOTO / MARK RALSTON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure ble kåret til årets navn i norsk friidrett for 2011.

I begrunnelsen heter det blant annet:

- Jays gjennomførte en strålende sesong i 2011. Han flyttet i fjor høst til Los Angeles for å trene under John Smith. Han åpnet sesongen på 100 m med 10.06 i april og senket den norske rekorden til 9.99 i juni.

På 200 meter løp han 20.26 i juni, før han reiste til VM og løp inn til fjerde plass i finalen med tiden 19.95. Jays er en av de norske utøverne som kan kjempe om gull i EM og medalje i OL.

«Årets Navn i Norsk Friidrett» er en utmerkelse som kan tildeles en person eller organisasjon som i det angjeldende år har gjort en spesiell innsats for norsk friidrett. Prisen ble etablert i 2000 av Stiftelsen Norsk Friidrett/Friidrettens venner og kan gis til aktive, trenere, ledere eller andre som Friidrettens Venner mener har utmerket seg på en særdeles positiv måte. Samme person kan oppnå utmerkelsen flere ganger. Andreas Thorkildsen har tatt prisen hele sju ganger.

Prisen er en miniatyrutgave av Grete Waitz statuen som ble reist utenfor Bislett Stadion.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer