FINALEKLAR: Jaysuma Saidy Ndure kvalifiserte seg til finalen på 200m under VM i friidrett i Daegu fredag. Foto: Bjørn Langsem  / Dagbladet.
FINALEKLAR: Jaysuma Saidy Ndure kvalifiserte seg til finalen på 200m under VM i friidrett i Daegu fredag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Jays bare slått av Bolt - klar for VM-finale

Imponerende andreplass i Daegu.

DAEGU / OSLO (Dagbladet): Jaysuma Saidy Ndure imponerte stort, og løp inn på andreplass i semfinalen på 200 meter sprint.

Ndure fikk en god start, og klarte å holde tempoet. Mot slutten dro han litt ifra og kunne bremse inn mot mål. Bruno De Barros kom på plassen bak Ndure.

Bare Usain Bolt var bedre enn Ndure som løp inn på tiden 20.50.

- Dette er stort. Jeg var skuffet etter semifinalen på 100 meteren, og måtte bare sørge for å være med til finalen, sier Ndure til NRK etter løpet.

Bolt var som nevnt fullstendig overlegen, og tok en meget komfortabel seier. Bolt, som ble disket fra finalen på 100-meteren etter en tjuvstart i helga, nærmest jogget i mål på dagens semifinale.

Etter diskingen i helga var han svært skuffet, og rømte fra pressen. I dag gjorde han «comeback», og tok seg altså enkelt videre til finale.

Han sier at det verste etter diskingen har vært å sitte å vente på det neste løpet, men at det var hans skyld.

- Jeg koser meg nå, jeg har det bare gøy, sa jamaicaneren til NRK etter seieren.

- Det var skuffende søndag fordi jeg har trent så lenge for det, og så gikk alt i vasken. Men det var min skyld, jeg gjorde en feil, og må bare gå videre, sier han.

I det første semifinaleheatet vant franskmannen Christophe Lemaitre på 20,17. Han fikk med seg jamaicanske Nickel Ashmeade (20,32) til finalen. Amerikanske Walter Dix (20,37) og panamanske Alonso Edward (20,52) gikk videre fra tredje heat.

Bruno de Barros (20,54) fra Brasil og Rondel Sorrillo (20,56) fra Trinidad og Tobago tok seg videre på tid.

Finalen går lørdag ettermiddag, og Jays har fått bane åtte. Ikke optimalt, men bedre enn bane én og to. Bolt skal løpe i bane tre.