Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jays brøt 10-sekundersbarrieren

- Jeg har mye å gå på, lover han etter 9,99 i Lausanne.

BRØT BARRIERE: Jaysuma Saidy Ndure løp for første gang under 10 sekunder da han satte ny norsk rekord med 9,99 i Lausanne. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ BULENT KILIC
BRØT BARRIERE: Jaysuma Saidy Ndure løp for første gang under 10 sekunder da han satte ny norsk rekord med 9,99 i Lausanne. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ BULENT KILIC Vis mer

(Dagbladet): Selv om han måtte nøye seg med femteplass i et sterkt heat på 100 meteren under Diamond League-stevnet i Lausanne, nådde Jaysuma Saidy Ndure en milepæl i sprintkarrieren torsdag kveld.

27-åringen klarte nemlig å bryte 10-sekundersbarrieren for første gang i karrieren da han satte ny norsk rekord med tida 9,99.

- Dette er en stor dag for norsk friidrett med første nordmann under 10-tallet. Jays var ikke helt fornøyd med løpet, noe som viser at han har mer inne, sier sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund til NTB.

- Dårlig start Den gambiskfødte rekordmannen mener han så definitivt har mer inne, og mente at det burde ha gått enda raskere i Lausanne, hadde det ikke vært for et feilskjær i starten.

- Starten var altfor dårlig. Jeg tapte mye på de første meterne, så dette løpet kan jeg ikke være helt fornøyd med. Jeg kan bedre enn dette, forteller Ndure, som riktignok hadde raskeste reaksjonstid ut av blokkene.

- Jeg er selvsagt fornøyd med tiden, og det er moro å sette norsk rekord, men jeg kommer til å løpe mye bedre enn dette utover i sesongen, fortsetter han.

Jays hadde selv den gamle rekorden, som lød på 10,00, satt i italienske Rieta i august i fjor. Derfor var det bare et tidsspørsmål før han fikk se ni-tallet.

- Det er klart det er deilig å bryte 10-sekundersbarrieren, men jeg visste jeg hadde dette i kroppen, så overrasket er jeg ikke, sier han.

Årsbeste i verden Stofavoritt Asafa Powell fra Jamaica vant 100-meteren på sterke 9,78 foran landsmannen Michael Frater, som satte personlig rekord med 9,88.

Powells tid var ett hundredel raskere enn Tyson Gays årsbeste i verden.

- Jo, jeg er veldig fornøyd med både løpet og tiden. Det var deilig å få til et bra løp på favorittbanen min, sier Powell, ifølge NTB. Han kom til

Franskmannen Christophe Lemaitre befestet sin posisjon som Europas beste sprinter med tredjeplass og ny europeisk rekord med 9,95.