«Jays» ett hundredel fra norsk rekord

Men ble skadet.

Jaysuma Saidy Ndure var ett hundredel bak sin egen norgesrekord da han ble nummer fem med 10,02 på 100-meteren i London. Men en skade la en demper på humøret.

Ifølge NRK ble nemlig nordmannen skadd under løpet. Det er ikke kjent hvor alvorlig skaden er, men Ndure trekker seg fra lørdagens 200-meter. I fredagens forsøk løp han til beskjedne 10,23 før han slo til med 10,02 i finalen.

Nordmannen løp inn til den sterke tiden i 0,5 sekundmeters motvind. Dermed fortsetter han å vise fine resultater foran OL i Beijing som går av stabelen neste måned.

Som så mange ganger tidligere i år ledet Ndure i starten, for så å bli løpt forbi. I fjor var alt motsatt for Ndure. Da åpnet han tregt, men avsluttet sterkt.

Tidligere i uken ble Ndure treer i Super Grand Prix-stevnet i Stockholm med tiden 10,06. I Sverige var han sjanseløs mot Asafa Powell, og det var han også i London fredag.

Jamaicaneren løp inn til seier med tiden 9,94, tre hundredeler foran Marc Burns.

Verdensrekordholder Usain Bolt løp ikke 100-meteren, han prioriterer den dobbelte distansen i London. Der skulle han møtt Jaysuma Saidy Ndure, men en skade setter en stopper for norsk deltakelse lørdag.

Ndure var eneste nordmann som var påmeldt til Super Grand Prix-stevnet i London.

SLÅTT AV POWELL, MEN FINALEKLAR I LONDON: Jaysuma Saidy Ndure. Foto: AP/Scanpix
SLÅTT AV POWELL, MEN FINALEKLAR I LONDON: Jaysuma Saidy Ndure. Foto: AP/Scanpix Vis mer

(NTB)

«Jays» ett hundredel fra norsk rekord