KNUSTE REKORDEN: Jaysuma Ndure knuste sin egen norgesrekord på 100 meter i ettermiddag. Det var ikke trener Olav Magne Tveitå akkurat misfornøyd med. Foto: Thore Erik Thoresen / friidrett.no
KNUSTE REKORDEN: Jaysuma Ndure knuste sin egen norgesrekord på 100 meter i ettermiddag. Det var ikke trener Olav Magne Tveitå akkurat misfornøyd med. Foto: Thore Erik Thoresen / friidrett.noVis mer

Jays har allerede funnet ut hvordan han kunne løpt enda fortere

Knuste norgesrekorden på 100 meter.

(Dagbladet): Jaysuma Ndure er i sitt livs form to måneder før EM i Zürich.

30-åringen knuste sin egen norgesrekord på 100 meter to ganger i et friidrettsstevne i Florø i ettermiddag.

Først løp han inn til 9,92 i forsøksheatet, men da var medvinden for sterk (2,3 meter i sekundet) til at rekorden ble gjeldende.

- Føles bra I finalen en drøy time seinere viste han imidlertid at supertiden ikke var et blaff. Jays stormet inn til 9,95, denne gangen med godkjent vind (+1,9).

- Dette føles veldig bra. Jeg har trent veldig godt hele vinteren sammen med Olav Magne (Tveitå, trener, journ.anm.). Alt har gått kjempebra, sier Ndure til Dagbladet etter å ha knust sin egen norgesrekord på 9,99 fra 2011.

- Var løpene nærmest perfekte?

- Forsøket var hakket bedre enn finalen. Da var jeg litt mer spent.

9,95 er den femte raskeste tiden i verden i år. Ingen europeere har løpt raskere, men også franske Jimmy Vicaut har oppnådd 9,95.

- Ikke i toppform Ndure er med andre ord i rute to måneder før EM i Zürich

- EM er det største målet i år, så nå er det bare å kjøre på framover. Det blir en lang sesong, og jeg håper på enda bedre tider framover, sier Jays til Dagbladet.

- Du er altså ikke i toppform ennå?

- Dette var jo omtrent det første løpet mitt i år, så jeg håper på bedre tider. Det lover i hvert fall veldig bra.

- Har du visst at du har denne farten inne?

- Ja, jeg har visst at jeg har det inne. Det er skader som har ødelagt for meg de siste årene.

Har trent godt Ndures trener Olav Magne Tveitå forteller at dagens supertider er resultat av godt treningsarbeid over tid.

- Vi har fått gjort jobben som trengs over tid. Han har vært på dette nivået før også, men i dag var det veldig gode forhold. Det er faktisk sjelden han løper i så gode forhold, sier Tveitå til Dagbladet.

Ndure løper sannsynligvis både 100 meter og 200 meter under EM i august, men satser mest på den lengste distansen.

- Han konkurrerer egentlig mest på 100 meter som fartstrening, forteller Tveitå.

- Hvordan vurderer du løpene hans i dag?

- Vi har allerede snakket om ting som må bli enda bedre. Jays er ikke en type som hviler på laurbærene. I løp nummer to i dag fikk han ikke helt med seg starten. Han var ikke rå nok til å gå lavt ut med overkroppen, men da han kom opp i oppreist, var det veldig bra. Jeg har aldri sett ham så bra før.

- Dette lover vel godt før Bislett Games førstkommende onsdag?

- Ja, det eneste spørsmålet er om han kan restituere seg. Det er utfordringen. Normalt sett skal han løpe bra på onsdag, faktisk bedre enn i dag, men vi får se.