Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jays, hva gjør du egentlig her i Norge?

Først lekte Bolt seg til seier på Bislett. Så fleipet han med Ndure om «verdens vinterhovedstad».

REGNKONGEN: Usain Bolt viste fram sin signatur-feiring etter å ha lekt seg inn til seier på tiden 19,86. Været i Oslo kunne han derimot styre sin begeistring for. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
REGNKONGEN: Usain Bolt viste fram sin signatur-feiring etter å ha lekt seg inn til seier på tiden 19,86. Været i Oslo kunne han derimot styre sin begeistring for. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

BISLETT STADION (Dagbladet): Om Jaysuma N'dure og de andre sprinterne løper i Diamond League, er det ikke godt å si hva Usain Bolt deltar i.

Jamaicaneren - som var den store attraksjonen på Bislett Games i kveld - var i hvert fall i en helt egen liga på 200-meteren i det øsende regnværet.

Han vant med tiden 19,86, som er ny årsbeste i verden, men han greide ikke å slette stadionrekorden til Frankie Fredericks fra 1996.

Det var det svært få som brydde seg om, for på karakteristisk vis bød Bolt på show både før, under og etter løpet.

- Et godt løp Like før start pekte han opp mot himmelen, slo oppgitt ut med armene og signaliserte at han ikke var overvettes begeistret for været i Oslo.

Men Bolt løper ofte fort i medvind, og kanskje var det sesongens beste løp han leverte i kveld. Han vant med 10 meter, med Jaysuma N'dure på annenplass.

Selv var Bolt sånn passe fornøyd.

- Det var et godt løp. Jeg bekymrer meg aldri for 200, for det er favorittøvelsen min. Det er mitt første løp på distansen på over ett år, så jeg ville vært fornøyd med en hvilken som helst tid, sier han på pressekonferansen etter løpet.

Raskest i regn Han hadde likevel noe å sette fingeren på:

- Jeg er rusten i svingene. Og så driver jeg og ser på dem rundt meg, det må jeg slutte med, sier Bolt til NRK.

Skjønt - det var ikke mange rundt ham. Bare bak.

FØRST BOLT, SÅ INGEN, SÅ N'DURE: Usain Bolt vant med cirka et halvt sekund foran Jaysuma N'Dure på annenplass. Til venstre Mario Forsythe fra Jamaica. 

Foto: Jon Eeg / Scanpix
FØRST BOLT, SÅ INGEN, SÅ N'DURE: Usain Bolt vant med cirka et halvt sekund foran Jaysuma N'Dure på annenplass. Til venstre Mario Forsythe fra Jamaica. Foto: Jon Eeg / Scanpix Vis mer

Årsbeste i regnvær er uansett ikke noe å kimse av. Men Bolt mener været påvirker ham lite når han løper.

- Jeg pleier å løpe bra i regn. Det virker som jeg konkurrerer best i regn, da er jeg mest fokusert.

Og det var heller ikke snakk om å løpe rett i garderoben etterpå, Bolt tok seg tid til en æresrunde og hilste på flere hundretalls tilskuere.

Men utenfor banen er han ikke spesielt begeistret for det norske været.

Hva gjør du her, Jays? På pressekonferansen etterpå fikk han flere spørsmål om Oslo. En journalist stilte også verdens raskeste mann spørsmål om det som ble omtalt som «verdens vinterhovedstad».

- Jeg er en solskinnsperson, så om dette er verdens vinterhovedstad vil jeg ikke bo her. Jays - hva gjør du egentlig her, mann? sa Bolt glisende og vendte seg mot Jaysuma Ndure.

Det skal sies at Jays har tilbragt vinteren i Los Angeles, og klaget på jetlag da han ble spurt om avstanden opp til Bolt i dag.

- Usain har vært i Europa lenger enn meg, så jeg sov nesten ingenting. I dag sovnet jeg halv ni i dag morges.

KOM SOM EN KONGE: Usain Bolt vinket og showet foran Bislett-publikummet lenge før han skulle løpe 200 meter. Og da startskuddet gikk litt før klokka 22 fulgte han opp med å mose resten av startfeltet - slik alle forventet at han skulle gjøre. Foto: AFP PHOTO/ ODD ANDERSEN
KOM SOM EN KONGE: Usain Bolt vinket og showet foran Bislett-publikummet lenge før han skulle løpe 200 meter. Og da startskuddet gikk litt før klokka 22 fulgte han opp med å mose resten av startfeltet - slik alle forventet at han skulle gjøre. Foto: AFP PHOTO/ ODD ANDERSEN Vis mer