Jays kan droppe 100 meteren i OL

Redd for å slå opp skaden i låret.

USIKKER FØR OL: Jaysuma Saidy Ndure vurderer om han skal stille på 100 meteren i OL.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
USIKKER FØR OL: Jaysuma Saidy Ndure vurderer om han skal stille på 100 meteren i OL. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jaysuma Saidy Ndure kan komme til å droppe 100 meteren i OL og satse alt han har på 200 meteren. Skaden han har slitt med er årsaken.

- Jeg kommer helt sikkert til å stille på 200 meteren i London, men det er mer usikkert hva som skjer med 100 meteren. Årsaken til at jeg vurderer å droppe 100 meter ligger ikke i at jeg tror sjansene mine er best på 200, men jeg er redd for å slå opp skaden i låret igjen, sier Jaysuma Saidy Ndure til NTB.

Han løp inn til bronse på 100 meteren i EM 28. juni, men hinket av banen etter løpet. En liten muskelavrivning i låret gjorde at de siste 14 dagene mest er gått med til behandling på Olympiatoppen.

- Jeg har vært til ultralydundersøkelse i dag (tirsdag), så nå vet jeg at jeg er helt bra, men jeg vil ikke ta sjansen på å slå opp denne skaden igjen på 100 meteren i London. Derfor kommer jeg ikke til å bestemme meg for hva jeg skal løpe i OL, før jeg er helt nødt, bare noen dager før 100 meterforsøkene starter, forteller han.

Perfekt Mange mener at Ndures sjanser til å nå en finale og kanskje kjempe om en medalje er mye større på 200 enn på 100 meteren. Det er ikke det norske sprinthåpet enig i selv. Dersom beina og kroppen tåler det, er han innstilt på å løpe begge sprintdistansene i London.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer