Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jays kan droppe 100 meteren i OL

Redd for å slå opp skaden i låret.

USIKKER FØR OL: Jaysuma Saidy Ndure vurderer om han skal stille på 100 meteren i OL.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
USIKKER FØR OL: Jaysuma Saidy Ndure vurderer om han skal stille på 100 meteren i OL. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Jaysuma Saidy Ndure kan komme til å droppe 100 meteren i OL og satse alt han har på 200 meteren. Skaden han har slitt med er årsaken.

- Jeg kommer helt sikkert til å stille på 200 meteren i London, men det er mer usikkert hva som skjer med 100 meteren. Årsaken til at jeg vurderer å droppe 100 meter ligger ikke i at jeg tror sjansene mine er best på 200, men jeg er redd for å slå opp skaden i låret igjen, sier Jaysuma Saidy Ndure til NTB.

Han løp inn til bronse på 100 meteren i EM 28. juni, men hinket av banen etter løpet. En liten muskelavrivning i låret gjorde at de siste 14 dagene mest er gått med til behandling på Olympiatoppen.

- Jeg har vært til ultralydundersøkelse i dag (tirsdag), så nå vet jeg at jeg er helt bra, men jeg vil ikke ta sjansen på å slå opp denne skaden igjen på 100 meteren i London. Derfor kommer jeg ikke til å bestemme meg for hva jeg skal løpe i OL, før jeg er helt nødt, bare noen dager før 100 meterforsøkene starter, forteller han.

Perfekt Mange mener at Ndures sjanser til å nå en finale og kanskje kjempe om en medalje er mye større på 200 enn på 100 meteren. Det er ikke det norske sprinthåpet enig i selv. Dersom beina og kroppen tåler det, er han innstilt på å løpe begge sprintdistansene i London.

- Jeg har trent en del styrke og jogget på gressunderlag de siste ukene. Det har vært perfekt, for nå er den lille muskelavrivningen leget, sier Ndure.

Treningen kommer til å bli litt annerledes den kommende uken. Gradvis kommer øktene til å bli tøffere, og fra starten av neste uke kommer han til å satse 90 prosent på treningene. Da tåler bicepsen det.

- Jeg slet med muskelen på baksiden av låret i 2007, men etter at jeg var kvitt problemet begynte jeg å løpe fra alle. Derfor er det ikke bekymringsfullt at jeg fikk en slik skade nå, for det er en helt annen skade enn den som stoppet meg i både 2008 (OL) og 2009 (VM), sier han.

Mye overskudd Jays sier han har god kontroll på OL-formen og skadesituasjonen, og han legger til at overskuddet er stort etter noen rolige treningsdager de siste to ukene.

- Jeg fikk et lite signal fra kroppen etter 100 meteren i EM om å ta det litt roligere etter å ha trent knallhardt siden i vinter. Etter at jeg roet det ned er overskuddet blitt enormt, men det skal ikke bli noen problemer med å holde meg på topp til OL er over, forteller han.

- Jeg mener situasjonen min nå er helt perfekt. Hardkjøret er unnagjort, så at jeg har tatt det med ro noen dager er bare bra, for uansett er jeg nå inne i en periode der jeg skulle tatt det rolig. Skaden fra EM gjorde bare at jeg startet denne perioden litt tidligere enn planlagt, men det gjør ikke noe, mener Ndure.

Han skulle ha løpt i både Paris og Monaco etter EM, men begge konkurransene ble droppet.

- At jeg måtte stå over de to Diamond League-stevnene betyr ingenting for innsatsen min i London, for jeg føler at alt er under kontroll nå¨, sier Jaysuma Saidy Ndure til NTB.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media