Jays løp inn til 6. plass i finalen på 100 meter

James Dasalou vant.

I FINALEN: Jaysuma Saidy Ndure løp i kveld finalen på 100 meter på Letzigrund Stadion i Zürich, Sveits. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I FINALEN: Jaysuma Saidy Ndure løp i kveld finalen på 100 meter på Letzigrund Stadion i Zürich, Sveits. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

ZÜRICH/OSLO (Dagbaldet): Jaysuma Saidy Ndure løp inn til en 6. plass under 100 meter i EM i Zürich i kveld.

Løpet ble vunnet av britiske James Dasalou på tiden 10.06, mens storfavoritten Christophe Lemaitre tok andreplassen.

Både bronse- og fjerdeplassen ble kledd i de britiske farger, ved Harry Aikines-Aryeetey og Dwain Chambers.

Med Usain Bolt som publikum på tribunen, løp Jays inn til tiden 10.35 sekunder - som var tolv hundredels sekund svakere enn hva han løp tidligere onsdag, og fem hundredeler svakere enn forsøket i går.

- Det var et greit løp. Jeg har gjort mitt beste, kommet på en sjetteplass, så jeg kan ikke klage, sier Ndure til Dagbladet og smiler sitt sedvanlige smil.

Nordmannen tok seg videre fra semifinale tidligere i kveld på tid, men selv om tida i finalen var betydeli dårligere enn den han leverte i semifinalen, ville han ikke være med på at finaleløpet var dårligere. 

- Nei, jeg hadde en bra start og et bra løp. Men en finale er en finale. Man vil alltid gjøre det bedre der enn ellers, men det skjedde ikke for meg i dag, sier han.

Dermed klarte ikke Ndure å forsvare bronsemedaljen fra EM i Helsinki for to år siden. I morgen skal han løpe 200 meter om beina holder.

Kneskaden han har trøblet med før mesterskapet lurer i bakgrunnen, selv om han ikke kjente noe til den under 100 meterfinalen.

- Jeg kom hit for to dager siden og tenkte at jeg kanskje ikke kunne løpe i det hele tatt, så da kan jeg ikke klage.