KONTROLL:  Jaysuma Ndure vant sitt innledende heat på 200 meter i natt, norsk tid. 27-åringen møter seinere i dag Usain Bolt i semifinalen. Foto :Bjørn Langsem/Dagbladet
KONTROLL: Jaysuma Ndure vant sitt innledende heat på 200 meter i natt, norsk tid. 27-åringen møter seinere i dag Usain Bolt i semifinalen. Foto :Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Jays og Bolt møtes i nok en semifinale

Nordmannen lader opp med en to-timers «power nap».

DAEGU (Dagbladet): Jaysuma Ndure (27) vant sitt innledende 200-meterheat i natt, norsk tid. Nordmannen kontrollerte konkurrentene underveis, og løp inn til tida 20,65.

«Jays » slo amerikaneren David Patton klart, og kvalifiserte seg dermed enkelt til semifinalen, som går kl. 12.55, norsk tid.

— Det eneste som spilte noen rolle i dette forsøket var å vinne heatet. På den måten er jeg sikret en god bane i semifinalen, sier Ndure til norsk presse etter kvalifiseringen.

Må opp mot Bolt
27-åringen hadde den 13. beste tiden av dem som tok seg videre til semifinalen. Problemet er bare at han nå nok en gang møter Usain Bolt. Ndure møtte også Bolt i semifinalen på 100 meter, og da endte han på 5. plass, et hav bak den regjerende verdensmesteren.

Nordmannen sa til norske presse i natt at det viktigste før semifinalen, er at han ville unngå bane én eller bane to. Det ønsket får han også innfridd.

Jays løper i bane fire i ettermiddag, mens Bolt er i bane seks. Av andre sterke navn i heatet finner vi blant andre brasilianske Bruno de Barros og Rondel Sorrillo fra Trinidad og Tobago.

Etter å ha blitt slått ut i semifinalen på 100 meter, klaget Ndure på at høyttalerne som varsler startskuddet ikke var plassert rett sted. Det problemet skal nå være i orden.

Varmer opp med å sove
- Nå hadde de en høyttaler bak bane åtte, så det var greit, sier Jays, som startet i bane sju i morges.

- Du så ut til å ha svært god kontroll?

- Ja, det var kontrollert. I svingen snudde jeg meg for å se om jeg hadde løpt altfor fort i forhold til de andre.

- Hva skal du gjøre fram mot semifinalen seinere i dag?

- Nå skal jeg sove, men to timer er maks.

• Usain Bolt var raskest av alle i de sju forsøksheatene, med 20,30. Walter Dix (20,42) og Amr Ibrahim Mostafa Seoud (20,44) fulgte nærmest verdensmesteren.