IKKE GODKJENT: Jaysuma Saidy Ndures løp på 9,95 på 100 meter lørdag godkjennes ikke som norsk rekord fordi vinden ikke ble målt korrekt, har Norges Friidrettsforbund besluttet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
IKKE GODKJENT: Jaysuma Saidy Ndures løp på 9,95 på 100 meter lørdag godkjennes ikke som norsk rekord fordi vinden ikke ble målt korrekt, har Norges Friidrettsforbund besluttet. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Jays-rekorden ikke godkjent

Ndures løp på 9,95 på 100 meter.

Jaysuma Saidy Ndures løp på 9,95 på 100 meter lørdag godkjennes ikke som norsk rekord fordi vinden ikke ble målt korrekt.

Det har Norges Friidrettsforbund besluttet.

- NFIF har fått rapporter fra arrangøren i Florø og vår utsendte tekniske delegat etter elitestevnet lørdag, og har besluttet at 100 meter A-finales resultater ikke kan godkjennes da vindmåleren var ute av stilling og vinden dermed ikke ble målt korrekt, melder forbundet på sitt nettsted mandag.

- Dette medfører dessverre at Jaysuma Saidy Ndures 9,95, som ville vært norsk rekord, ikke kan godkjennes.

Ndure løp på 9,92 i et innledende heat, men da ble vinden målt til 2,3 sekundmeter. I finalen løp han på 9,95, og vinden ble oppgitt til 1,9 sekundmeter. Det var eneste løpsøvelse i stevnet hvor vinden ble målt til under grensen på 2,0.

Det viser seg altså at målingen trolig ikke var korrekt, og dermed er Ndures tre år gamle 9,99 fortsatt gjeldende norsk rekord.

(NTB)