SKUFFET: Jays fikk en dårlig start og ble stressa av det. Dermed ble det en 6. plass. Foto: Scanpix
SKUFFET: Jays fikk en dårlig start og ble stressa av det. Dermed ble det en 6. plass. Foto: ScanpixVis mer

«Jays» skuffet stort

Sjetteplass i 100 meter-finalen.

|||Jaysuma Saidy Ndure var sjanseløs da medaljene skulle deles ut på 100-meteren i EM onsdag. Teknikken sviktet og han endte på en veldig skuffende 6.-plass.

— Starten var bra, men midtveis i løpet stoppet det litt opp, og mot slutten ga jeg opp, for de andre var for langt foran, sa han etter å ha løpt inn til 10,31 sekunder. Den samme tiden hadde han i forsøket, og da bare jogget han gjennom. I semifinalen løp han inn til 10,16, og heller ikke da ga han alt på de siste meterne.

— Jeg fikk ikke hodet opp i starten og ble stampende. Jeg akselererte rett og slett ikke nok, sa Ndure til NTB.

Det var den franske storfavoritten Christoph Lemaitre som gikk til topps. Han sviktet verken teknisk eller på andre måter og vant gullet med 10,11 sekunder. Sølvet gikk til briten Mark Lewis-Francis, mens Martial Mbandjock løp inn til bronsen. De to siste hadde begge 10,18.

For Ndure ble det litt av en nedtur. Han hadde tatt mål av seg til å sikre en medalje, men endte i stedet langt utenfor pallen og var nest sist av dem som kom til mål i finalen.

Stress — Mot slutten ble det for mye stress over løpingen min. Jeg gjorde et forsøk, men det holdt ikke. Dessuten sliter jeg også med en liten forkjølelse som jeg har hatt siden løpet i Gateshead. Det er ikke noe jeg har fått her, og forkjølelsen hadde heller ikke noe med denne prestasjonen å gjøre, mente Jays.

— Er du veldig skuffet?

— Det kan du vel tenke deg. Jeg var her for å vinne, og det skjedde ikke fordi jeg var altfor stresset. Jo, selvfølgelig er jeg skuffet, sa Jays.

Han hadde den fjerde beste tiden på Europa-rankingen i år, så det var ikke på 100-meteren han hadde de største sjansene, i alle fall ikke ut fra statistikken, men han mente selv at han var en like stor medaljekandidat på 100 som på 200 meter.

Ny sjanse Ndure har brukt opp en sjanse i Barcelona-EM, men allerede torsdag skal han ut i forsøk på 200-meteren. Der har han 20,31 sekunder i år, og det er bare Christoph Lemaitre, vinneren av 100 meter, som har løpt raskere enn ham.

VINNEREN: Frankrikes Christophe Lemaitre vant på 10.11. Foto: Scanpix
VINNEREN: Frankrikes Christophe Lemaitre vant på 10.11. Foto: Scanpix Vis mer

— Jeg kan ikke se at skuffelsen på denne 100-meteren ødelegger for 200. Det er stor forskjell på de to distansene, for 100 meter er jo et teknisk løp, mente Ndure.

— Jeg må vel også si at jeg blir litt mer tent på å løpe 200 meter nå etter skuffelsen på denne 100-eteren, sa det norske EM-håpet.

Han har allerede løpt tre løp i EM, men understreket selv at han i alle fall ikke er sliten ennå. Det bør han heller ikke være, for nå skal han gi seg i kast med tre tøffe runder på 200 meter.

— Jeg har trent for dette, så det bør gå bra, sa han til de norske pressefolkene etter nedturen på 100 meter.

Ved siden av de individuelle løpene skal Ndure også løpe stafetten i Barcelona.

(NTB)