Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jays tangerte årsbeste i verden

Sterk sesongåpning i California.

10,06: Jaysuma Saidy Ndure vant sitt første stevne for sesongen på tida 10,06. Det er tangering av årsbeste på 100 meter av Gerald Phiri fra Zambia. Her er Jays i aksjon under NM i fjor. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
10,06: Jaysuma Saidy Ndure vant sitt første stevne for sesongen på tida 10,06. Det er tangering av årsbeste på 100 meter av Gerald Phiri fra Zambia. Her er Jays i aksjon under NM i fjor. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer

Jaysuma Saidy Ndure sesongåpnet på 100 meter med sterke 10,06 i Mt. SAC Relays i Walnut i California lørdag.

Tiden er ikke mer enn fem hundredeler svakere enn hans egen norske rekord på 10,01. Det viser at Ndure virkelig har jobbet bra i vinter og er i rute til både Bislett Games, lag-EM i tyrkiske Izmir og VM i Daegu i Sør-Korea, som er sesongens store mål.

Ndure vant 100-meteren i Walnut foran amerikaneren Mike Rodgers, som hadde 10,07 sekunder. Tredjeplassen gikk til Leroy Dixon med 10,17.

Ndure kommer til å løpe Diamond League-åpningen i Doha 6. mai. Deretter reiser han tilbake til Los Angeles for å forberede seg til Bislett Games på hjemmebane 9. juni.

Da ser det ut til at han kommer til å møte Usain Bolt på 200 meter.

Ndure er tilbake i elitegruppen til friidrettsforbundet, og han har forberedt sesongen i USA det meste av denne vinteren. Han kommer ikke tilbake til Norge før i begynnelsen av juni.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media