VIL HA UNNSKYLDNING: Jaysuma Saidy Ndure håper Norges Friidrettsforbund «er rause nok til å beklage» utestengelsen han ble ilagt i fjor høst.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VIL HA UNNSKYLDNING: Jaysuma Saidy Ndure håper Norges Friidrettsforbund «er rause nok til å beklage» utestengelsen han ble ilagt i fjor høst. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Jays vil ha unnskyldning fra Friidrettsforbundet

- For mye prestisje til et aldri så lite unnskyld?

Jaysuma Saidy Ndure håper Norges Friidrettsforbund «er rause nok til å beklage» utestengelsen han ble ilagt i fjor høst.

Både NFIF og Olympiatoppen brøt samarbeidet med sprinteren i november. Bakgrunnen var at 30-åringen promoterte en energidrikk fra det amerikanske selskapet Vemma.

Kosttilskuddet ble nylig godkjent av Olympiatoppen etter tre måneder med testing. Ndure synes nå det er på sin plass å få en unnskyldning.

- Jeg ønsker ikke at noen andre skal få oppleve det samme som meg. Derfor er det så viktig at forbundet tar lærdom av dette og viser vilje til endring ved en beklagelse. Eller har det gått for mye prestisje i saken til et aldri så lite «unnskyld»?

- Jeg har fått med meg i mediene at NFIF vurderer å yte en viss økonomisk kompensasjon for tiden jeg var utestengt. Det ligger jo en viss innrømmelse i dette, men hvorfor ikke være rause nok til å beklage? Det er helt gratis og vennskap kjøper man ikke for penger, skriver Ndure i en pressemelding torsdag.

- Følger regelverket Han benytter samtidig anledningen til å takke for støtten han har fått gjennom sin klubb, BUL.

- Alt bryderiet BUL har hatt på grunn av Vemma-saken, burde ha vært helt unødvendig, mener Ndure.

Det er lite trolig at Jaysuma Saidy Ndure får den unnskyldningen han etterspør.

- Vi kan ikke beklage at vi velger å følge det regelverket som er vedtatt av idretten, sier sportssjef Ronny Nilsen i friidrettsforbundet til NRK.

Ser framover Jays avslutter i pressemeldingen med å si at han er optimistisk foran en ny sesong.

- Nå ser jeg fram til å løpe i Berlin allerede lørdag. Der møter jeg blant andre Christophe Lemaitre med 6,57 i år og evigunge Kim Collins med årsbeste i verden på 6,48. Jeg liker ikke å bli slått av en 38-åring.

For snart to uker siden innledet Ndure året med 6,62 på 60 meter i Florø.

(NTB)