Jays vurderer å droppe 200 meter i Helsinki

Svingene for krappe i EM-byen.

FRYKTER SKADE: Jaysuma Saidy Ndure møtte pressen før friidretts-EM i Helsinki i dag. Da fortalte han at han vurderer å droppe 200 meter i mesterskapet. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
FRYKTER SKADE: Jaysuma Saidy Ndure møtte pressen før friidretts-EM i Helsinki i dag. Da fortalte han at han vurderer å droppe 200 meter i mesterskapet. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

HELSINKI (Dagbladet): Mange eksperter mener Jaysuma Saidy Ndure (28) har de beste EM-sjansene sine på 200 meter. Kanskje løper han bare 100-meteren.

I dag møtte den norske EM-troppen pressen i et regntungt og grått Helsinki.

Og det var der Ndure slapp nyheten:

- Jeg må vurdere om jeg skal løpe den 200-meteren. Banen her er bygd om litt, og svingene er blitt krappere. For meg som er så høy betyr det at en nesten må stoppe litt midt i svingen og så igjen ut mot oppløpet. Det er ikke bra. Jeg vil ikke ta sjansen på å bli skadd, sier Ndure, som tidligere har løpt 200 meter på 20,14 i den finske hovedstaden.

- Det var et bra løp, men det var før banen ble gjort om, sier han.

Avgjøres i morgen
Tirsdag formiddag skal Ndure ut og teste den nye baneprofilen i Helsinki. Etterpå vet han mye mer om det blir start også på 200-meteren i europamesterskapet.

Onsdag er det forsøk på 100 meter, og der er han i alle fall med.

- Ja, og formen kjennes bra. Jeg har trent godt i USA og er godt forberedt. Men jeg kommer ikke til å være helt i toppform her, OL senere i sommer er vikitigere, sier han.

Jetlag
Ndure har nettopp kommet hjem fra det han kaller tung trening i USA, og har fortsatt litt jetlag.

- Men det er ikke så farlig. Jeg sover mye og justerer meg fort inn, sier han.

Og selv om han forventer at formen vil være mye bedre i London om en drøy måned enn den er nå, innrømmer han gjerne at det hadde smakt med suksess i EM.

- Mesterskap er mesterskap, og det er alltid bra å få suksess, sier han.

Onsdag er det forsøk og semifinale på 100 meter. Finalen løpes torsdag kveld.

200-meteren starter med forsøk fredag morgen. Med eller uten Jaysuma saidy Ndure.