Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jaysuma Ndure dømt til 75 dagers fengsel

Sprinteren anker dommen for vold mot samboeren.

 75 DAGERS FENGSEL:  Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure er dømt til 75 dagers fengsel for vold mot samboeren. Dommen falt i Nedre Romerike tingrett torsdag formiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
75 DAGERS FENGSEL: Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure er dømt til 75 dagers fengsel for vold mot samboeren. Dommen falt i Nedre Romerike tingrett torsdag formiddag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure (32) er dømt til 75 dagers fengsel etter at han er kjent skyldig i å ha utøvd vold mot sin tidligere samboer, melder NTB.

Dommen falt i Nedre Romerike tingrett i formiddag.

- Ved straffutmålingen legges i skjerpende retning vekt på at voldsutøvelsen skjedde overfor tiltaltes samboer, og at det av allmennpreventive grunner bør reageres strengt. Det er også sett hen til krenkelsens varighet over tid og den psykologiske bindingen mellom tiltalte som gjerningsmann og fornærmede som offer, skriver dommer Jeanette Westlund Hegna i dommen, gjengir NTB.

Kort etter opplyser forsvarer Mette Yvonne Larsen til byrået at Ndure anker dommen til lagmannsretten.

Troverdighet Ndure var først tiltalt for grov familievold mot den 23 år gamle samboeren , men påtalemyndigheten frafalt store deler av tiltalen og endret den til å gjelde legemsfornærmelse da påstanden om seks måneders fengsel ble lagt ned 26. februar.

Rettssaken har vært preget av påstander og en kamp om hvem som har framstått som mest tillitvekkende av Ndure og den fornærmede ekskjæresten. Mye av forsvarets tid i retten har gått med til forsøk på å svekke den 23 år gamle kvinnens troverdighet.

Oppkonstruert Det var i november 2014 Ndure ble pågrepet og siktet i parets felles hjem. Ndure erkjente ikke å ha gjort noe straffbart, men fortalte at ekssamboeren møtte opp hjemme hos ham, og at det så endte i en krangel.

Kvinnen ble kjørt til sykehus, mens Ndure måtte tilbringe natta på glattcelle.

Ndures forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, argumenterte sterkt for at saken ikke dreide seg om et straffbart forhold, men en lovlig krangel mellom to likeverdige parter i et forhold. Domstolen har ikke vurdert dette på samme måte og betegner Ndures forklaringer i retten som «oppkonstruert»

- På grunnlag av bevisførselen legger retten til grunn at også fornærmede i noen tilfelle og på ulike måter har opptrådt provoserende. Retten finner det likevel ikke å stå i forhold til tiltaltes voldelige atferd ovenfor fornærmede skriver dommer Jeanette Westlund Hegna i dommen, ifølge NTB.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen mente sprinteren skulle frifinnes fullstendig i saken og er forundret over flere forhold, både påtalemyndighetens vurderinger og dommen fra Nedre Romerike tingrett, sier hun til NTB.

- Det er også overraskende at det ikke er nevnt ett eneste ord om fornærmedes manglende troverdighet, særlig tatt i betraktning av at hun er under politietterforskning for å ha avgitt falsk forklaring, sier advokat Larsen om anken.