Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jaysuma Ndure friskmeldes til VM

Har ingen alvorlig kneskade.

VM-KLAR: Jaysuma Ndure har ingen alvorlig kneskade. Dermed er Norges VM-sprinthåp friskmeldt til VM i Berlin. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET.
VM-KLAR: Jaysuma Ndure har ingen alvorlig kneskade. Dermed er Norges VM-sprinthåp friskmeldt til VM i Berlin. Foto: Arnt E. Folvik / DAGBLADET. Vis mer

Olympiatoppens sjeflege Lars Engebretsen fikk mandag kveld resultatene fra MR-undersøkelsen Ndure gjennomførte etter at smerter har plaget ham nesten en måneds tid. Og som også holdt BUL-løperen utenfor den planlagte 1000-meterstafetten på NM-arenaen på Lillehammer sist søndag.

— Han er for så vidt friskmeldt til VM. Men dere må spørre ham sjøl hvordan han føler seg. Det er han som må føle at han er bra, sier Engebretsen til Dagbladet.

25-åringen løp 100-meteren på 10,07 i Stockholm sist fredag, men fortalte til media at smertene i høyre kneet fikk ham til å tvile på VM i Berlin.

Ikke maks
—?Undersøkelsen viser ingen alvorlig skade. Ingen meniskskade som man fryktet. Det er en lett bløtdelsskade som ikke skal behandles på annet vis enn med lett fysioterapi, opplyser Engebretsen.

100-meterfinalen i Berlin avholdes 16. august. Men legen påpeker at skaden han har ikke vil ødelegge treninga noe nevneverdig fram mot VM.

—?Ndure sier sjøl at han har problemer med å løpe på maks. Men det skulle han uansett ikke ha gjort før VM. Sånn sett blir ikke treningene framover så forskjellige fra om han hadde vært helt skadefri, sier Engebretsen.

—?MR-bildene var helt fine. Men en bitte liten skade betyr uansett noe når en skal springe så fort, sier Engebretsen.

VM-tro
Ndure drar nå til München for å lade opp til VM. Sportssjef Ronny Nilsen har tro på opplegget.

—?Jeg er positiv til at Ndure kommer til å starte i VM, og at han kommer til å gjøre det bra, sier Nilssen til NTB.

—?Da han fikk smerter i kneet i Stockholm klarte han jo å gjennomføre 100-meteren på en veldig god tid. 10,07 var tross alt årsbeste for ham, sier Nilsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling