FANTOMLØP: Jaysuma Ndure løp først 100-meter  på 9,92 i ettermiddag, men i for sterk medvind til at tida blir stående. En drøy time senere løp han inn til 9,95 i godkjent vind - og det betyr altså norsk rekord. Foto: AP Photo / KEYSTONE / Urs Flueeler / NTB Scanpix
FANTOMLØP: Jaysuma Ndure løp først 100-meter på 9,92 i ettermiddag, men i for sterk medvind til at tida blir stående. En drøy time senere løp han inn til 9,95 i godkjent vind - og det betyr altså norsk rekord. Foto: AP Photo / KEYSTONE / Urs Flueeler / NTB ScanpixVis mer

Jaysuma Ndure knuste Norges-rekorden to ganger

Men bare den ene ble godkjent.

(Dagbladet): Jaysuma Ndure er åpenbart i superform. 30-åringen har nemlig knust sin egen norske rekord to ganger i ettermiddag under et friidrettsstevne i Florø.

Først løp han på supertiden 9,92, men vinden var for sterk til at rekorden ble stående.

Vinden målte 2,3 meter i sekundet da han stormet i mål, altså over den tillatte grensen på 2,0.

- Jeg tror det var et ok løp. Jeg har visst at jeg har sånne tider inne de siste årene, men på grunn av skader, har jeg ikke helt fått det til. Men nå kommer det, sier Jays til speakeren i Florø rett etter supertiden.

Og så rett kan man ha.

I sitt andre løp i ettermiddag, stormet Jays inn til 9,95, og denne gangen var vinden godkjent (1,9 meter i sekundet).

— Det var et helt greit løp, gliste Ndure ifølge NRK etter rekordløpet.

Ndure har dermed slått sin egen Norgesrekord på 9,99 fra 2011.

9,95 er samtidig den femte raskeste tiden i verden i år. Ingen europeere har løpt raskere, men også franske Jimmy Vicaut har oppnådd 9,95.

Ndure er med andre ord i rute to måneder før EM i Zürich