Jaysuma Ndure totalvraket Mercedesen i USA

- Trodde sesongen var ødelagt.

KRASJET STYGT: Jaysuma Ndure var involvert i en stygg bilulykke i USA for tre uker siden, men kom fra det uten større skader. Han er klar for Bislett Games torsdag. Foto: Benjamin A. Ward
KRASJET STYGT: Jaysuma Ndure var involvert i en stygg bilulykke i USA for tre uker siden, men kom fra det uten større skader. Han er klar for Bislett Games torsdag. Foto: Benjamin A. WardVis mer

(Dagbladet): Bislett-klare Jaysuma Ndure ser fram til å konkurrere mot Usain Bolt på 200 meter torsdag kveld, men stevnet i hovedstaden hang i en tynn tråd for norskgambieren så seint som for tre uker siden.

Da var han nemlig involvert i en trafikkulykke i den amerikanske delstaten Louisiana, hvor han har trent den siste tida.

- Det var en som kjørte på rødt, og så kjørte jeg rett på ham. Jeg prøvde å unngå ham, men det klarte jeg ikke. jeg slo kneet i dashbordet. Det er hovent, men det går greit, forklarer den norske rekordholderen til pressen på den tradisjonsrike «jordbærfesten» torsdag kveld.

Sjekket kneet
29-åringen ble sjekket for et vondt kne da han kom tilbake til Norge, men ultralydundersøkelsen viste at han ikke har ødelagt noe. Det betyr at han kan løpe nesten uten problemer på Bislett torsdag kveld.

- Med en gang trodde jeg at sesongen skulle ryke. Jeg har aldri vært i en sånn ulykke før. Jeg har hatt vondt helt til nå, blant annet i ryggen også, men skaden stopper meg ikke fra å løpe, sier han til Dagbladet.

Ndure forteller at han kjørte i sin ett år gamle Mercedes CLS550 da ulykken inntraff. Bilen ble totalskadet, men vitner og videoovervåkning skal ha gitt ham rett i at den andre sjåføren kjørte på rødt lys.

DENNE BILEN: Det var en slik Mercedes Jays Ndure kjørte da han krasjet i USA. Han forteller at han får tilbake pengene for bilen på forsikringen ettersom krasjen ikke var hans feil. Foto: AFP / Stan HONDA / NTB Scanpix
DENNE BILEN: Det var en slik Mercedes Jays Ndure kjørte da han krasjet i USA. Han forteller at han får tilbake pengene for bilen på forsikringen ettersom krasjen ikke var hans feil. Foto: AFP / Stan HONDA / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg får igjen pengene for bilen på forsikringen. Den kostet 80.000 dollar (ca. 462.000 kroner) da jeg kjøpte den, så det er bra, sier han.

Måtte til sykehus
29-åringen estimerer at han hadde en fart på ca 60 km/t da ulykken inntraff i 23-tiden en fredag kveld.

- Jeg var på vei hjem etter å ha spilt bowling. De som satt i bilen jeg krasjet med kom fra en fest. Tre av dem måtte kjøres til sykehus. Han ene i bilen min fikk et hovent ansikt, og hadde vondt i hode og nakke, sier han.

Ndure har inne hatt noen stor sesong så langt. Sesongbeste på 200 meter er 20.51, mens han satte sesongbeste på 100 meter i Roma sist torsdag. Da ble tida 10.13.