Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jazzer opp humøret

Moldespillerne prøver å finne humøret med gladjazz i hjembyen. For det svinger betydelig mer i Storgata i Molde enn det gjør på Røkkeløkka for tida.

- Jeg liker folkelivet som følger med jazzen. Bortsett fra konserten med Di derre, er jeg lite av opptatt av musikken som følger med Jazzfestivalen. Fritida bruker jeg heller på golfbanen enn på jazzkonserter, innrømmer Daniel Berg Hestad som møtte frustrerte supportere i bygata i Molde i går. Både han og Lund fikk beskjed om å skjerpe seg. # - Folk er engasjerte og frustrerte av de dårligere resultatene våre. Det har de grunn til. Det er artigere å ta en tur til byen etter en seier, sier Berg Hestad.

Ny situasjon

Trener Erik Brakstads forsøk på å innføre «Chelsea-prinsippet» i laguttaket, har fungert dårlig i Molde.

- Det kan hende det er blitt for store rokeringer på laget. Noen skyldes suspensjon på grunn av gule kort, noen skader og andre formsvikt, sier Daniel Berg Hestad.

- I Molde har vi alltid satset på stabilitet. De store forandringene fra kamp til kamp ble en ny situasjon for oss. Vi må erkjenne at dette ikke har vært vellykket.

Hjemvendte Andreas Lund tror ikke at konkurransen om plassene på laget er årsken til den kollektive svikten.

- Skal skjerpe oss

- Vi driver konkurranseidrett. Kampen om plassene skal skjerpe oss. Skifter og rokeringer på laget har gitt dårlig uttelling. Det største problemet er at vi binder oss. Vi er ute å kjøre i samhandlingen, og det går ut over det vi presterer som lag på banen, sier Lund.

Tabellen lyver ikke. Molde stod ubeseiret med 20 poeng 21. mai. Knappe to måneder seinere står Molde fortsatt med 20 poeng, bare med mye dårligere målforskjell og en styrket stall som på papiret skulle vært i stand til å puste RBK i nakken i gullkampen. Nå er det ingen som snakker om medalje i Molde, bare om hvordan laget skal komme seg ut av hengemyra.

Noen spillere valgte å snakke om det på et par barer etter RBK-kampen.

I en årrekke har Molde framstått som et traust lag uten problemer som har kommet til overflaten. Laget er i en ny og uvant situasjon. I morgen kommer Brann til jazzbyen.

JAZZ-TRØST: Moldespillerne Daniel Berg Hestad og Andreas Lund besøkte Molde Jazzfestival for å glemme nok et tap.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media